DÜNYA:
Yine Nükleer Kriz!

 Peskov, açıklamasında, “ABD’nin Almanya topraklarına yeni nükleer bomba yerleştirme planı Avrupa’daki gerilimi artırıyor. Stratejik dengeleri ihlal ediyor ve Rusya’nın kendi milli güvenliğini sağlaması için karşılık verilmesini zorunlu kılıyor” dedi. ABD’nin girişiminin Avrupa kıtasında mevcut gerilimi artıracağını belirten Kremlin Sözcüsü Peskov, “bu çok ciddi bir adım” uyarısında bulundu. Peskov, Almanya'ya nükleer silah yerleştirilmesinin Avrupa’da istikrar ve güvenliğe katkı sağlamayacağını, taraflar arasında güven ortamını etkileyeceğini kaydetti.

Alman ZDF kanalı, Washington’ın Rusya’ya karşı Almanya’daki Bundeswehr Fligerhorst Büchel (BFB) askeri üssüne, her biri Hiroşima'ya atılan bombadan dört kat etkili olan B61-12 tipi 20 nükleer başlık yerleştirmeyi planladığını duyurmuştu.

ABD, Almanya’da bulunan B61 nükleer silahları en yeni modelleri ile modernize edecek. ZDF'nin haberine göre, benzer nükleer füzeler Türkiye’de de bulunuyor.

Rusya’da askeri bir kaynak ise Interfax’a yaptığı açıklamada, ABD’nin girişimine karşılık Rusya’nın Avrupa içinde yer alan kenti Kaliningrad’a İskender-M nükleer füzelerinin yerleştirilebileceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler
Yine-nükleer-kriz
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku