DÜNYA:
Türklerle Biraya Geldi!

 1 Kasım erken genel seçimler çerçevesinde Avrupa turuna çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nın birinci günündeki durağı Brüksel oldu. Avrupa Birliği’ndeki temaslarının ardından Brüksel’de Belçikalı Türkler ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasında siyasetin birleştirici rolüne dikkat çekti. “Türkiye son zamanlarda bölündü. Ayrışmak çok tehlikeli.” diyen Kılıçdaroğlu; inanç, kimlik ve yaşam tarzına bakmaksızın siyasetin görevi toplumda ayrışmayı değil, birleşmeyi sağlamak olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bu günde bir arada olalım, huzur içinde yaşayalım. Sokağı çıktığımızda birbirimize selam vermeliyiz. Düşüncelerimiz farklı olsa bile birbirimize hoşgörü içinde bakmalıyız. Aykırı düşünce dünyanın her tarafında makbul sayılıyor. İnsanlığın gelişmesi aykırı düşünceye bağlı. CHP lideri olarak inancınız, kimliğiniz, hayat tarzınız ne olursa olsun benim başımın üstünde yeriniz var.” dedi.

SORUNDAN NEMALANAN BİR PARTİ SORUN ÇÖZEMEZ

Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinin ardından tırmanan terör olayları hakkında da konuşan muhalefet lideri, Kürt sorununu çözemediği gerekçesiyle iktidara yüklendi. Kürt sorunu için “30 yıldır devam eden en temel sorun” diyen Kılıçdaroğlu, “O sorunu çözmek siyasetin işidir. O sorunu çözemiyorsan niye iktidar oldun. Niye çözmüyorlar? Çünkü sorundan nemalan bir parti sorunu çözemez. ” dedi

TÜRKİYE MÜLTECİLER KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR

Son dönemde Avrupa’ya iltica eden mülteci sayısındaki artış sebebiyle Türkiye ile işbirliğini arttırmak isteyen AB’nin mülteci krizindeki tutumunu da eleştiren Kılıçdaroğlu, “AB yetkilileri ile temaslarımda Türkiye’nin bu konuda üzerine düşeni yaptığını söyledim. Ama Avrupa üzerine düşeni yapmamıştır. Soruna kulak tıkamıştır” dedi. Sorunun kökten çözümü için Suriye’deki iç savaşın durdurulması gerektiğini söyleyen CHP lideri, Avrupa’nın Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye 1 milyar Euro yardım paketini de yetersiz buldu.

YANLIŞ VARSA SORUMLUSU BİZİZ

Salondaki Belçikalı Türklere sandığa gidip oylarını kullanmaları yönünde çağrıda da bulunan CHP Genel Başkanı, "yurtdışındaki Türklerin bulundukları ülkelerde sosyalist partilere tercih ettikleri, fakat Türkiye’deki siyasi parti tercihlerinin farklı olduğu" eleştirisi hakkında ise şöyle konuştu: “Bana sordular, dediler ki burada Türkler genelde sosyal demokrat partilere oy veriyor ama Türkiye’ye gidince farklı partilere oy veriyorlar. Niçin? Eğer böyle bir tablo varsa sorumlusu biziz. Yanlışı biz yapıyoruz. Gelmedik, oturmadık, dertlerinizi dinlemedik. Sadece bize oy verin dedik. O nedenle geldik. Sizinle birlikte olmaktan şeref ve gurur duyuyorum.”

Anahtar Kelimeler
Türklerle-biraraya-geldi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108