DÜNYA:
Türkiye Öz ve Kara'yı İstedi!
ANKARA’DAN ALMANYA’YA FETÖ GİRİŞİMİ

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Ankara ile Washington arasında gerginliğe yol açan FETÖ örgüt liderinin iadesi konusu Ankara ile Berlin arasında da önemli bir gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Türkiye, FETÖ terör örgütünün faaliyetleri konusunda Berlin nezdinde de bir dizi girişimde bulunduğu ancak Almanya’nın sunulan dosyaları yeterli bulmadığı hukuki bir süreç için daha somut kanıtların gerektiği kanaatinde olduğu öğrenildi. Türkiye’nin darbe girişiminden bir kaç hafta önce Alman tarafına kapsamlı bir dosya ileterek, FETÖ örgütünün Almanya’daki faaliyetlerinin sınırlandırılması beklentisini iletti.

ALMANYA KANIT İSTİYOR

Alman kaynaklar, bazı konularda şüphe taşımakla birlikte Gülen hareketi hakkında terör örgütü suçlamalarını destekleyecek yeterli somut hukuki destek bulunmadığını kaydediyorlar. Diplomatik kaynaklar, Ankara’dan bu suçlamanın desteklenmesine dönük daha somut kanıtlar beklendiğine vurgu yapıyor. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ve eyaletteki istihbarat birimleri (LfV), bu yönde bir siyasi talimat almadıkları için, FETÖ’ye ait kurumları ve hareketin faaliyetlerini şu aşamada izlemediği ifade edildi. Bunun ancak bir siyasi kararla mümkün olabileceği kaydedilirken, Ankara’nın da bu siyasi kararın alınmasına dönük girişimlerini arttırabileceği dile getirildi.
Türkiye'nin Fethullahçı Terör Örgütü konusundaki girişimlerinin en önemli ayaklarından birini yurt dışına kaçtıkları belirtilen savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara hakkındaki talepleri oluşturuyor. Türk diplomatlar, 17 ve 25 Aralık tarihlerinde başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Türk Hükümeti’nin “darbe girişiminde” bulunmakla suçladığı savcılar için Almanya'dan iade talebinde bulunduğu öğrenildi.

ÖZ VE KARA’NIN ALMANYA’DA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla sunduğu kapsamlı dosyada savcıların Almanya’da görüldüğü yönünde bilgi ve belgelere yer verildi. Almanya ise Türkiye'nin bu talebine, güvenlik birimlerinin elinde, bu savcıların Almanya’da olduklarına ilişkin bir bilgi olmadığı yanıtını verdi.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku