DÜNYA:
Türk Azınlık Kabinede Görev Bekliyor!

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, dün yapılan seçimlerde geçen dönem olduğu gibi yine 3 vekil çıkardı. Ülke genelinde en yüksek oy oranına yüzde 49,1 ile İskeçe'de ulaşan SYRİZA'nın ilk sıra adayı Hüseyin Zeybek yeniden seçildi. Gümülcine'de ise Mustafa Mustafa bu dönem de göreve devam vizesi aldı. Gümülcine'de SYRİZA'dan Ayhan Karayusuf bu defa seçilemedi. Onun yerine Potami Partisi'nden İlhan Ahmet azınlık hakları için Atina'da mücadele verecek.
SYRİZA, geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de azınlığın desteğiyle Batı Trakya'nın İskeçe ilinde en yüksek oy oranına ulaştı. Azınlığın beklentisi doğrultusunda Aleksis Çipras'ın SYRİZA'nın zaferine katkı sunan azınlık vekillerinden herhangi birine kabinede görev verip vermeyeceği merak ediliyor.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Radikal Sol Koalisyon lideri Aleksis Çipras'a bugün hükümeti kurma görevi verecek. Bağımsız Yunanlar (ANEL) ile yeniden koalisyona gitmesi beklenen 2'inci Çipras hükümetinin Salı günü yemin ederek göreve başlaması bekleniyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku