DÜNYA:
Tüm Halk Arabasız Günün Keyfini Çıkardı!

Brüksel'de dün saat 09.30'dan akşam 19.00'a kadar tüm belediyeler motorlu araç kullanımına kapatıldı. Tren, metro, tramvay ve otobüs gibi toplu taşıma araçları hizmet verdi. Yasağa rağmen otomobil kullanan vatandaşlara polis ceza kesti. İnsanlar arabasız günü, şehrin içerisinde bulunan parklarda düzenlenen çeşitli aktivitelerle kutladı. Kimileri ailecek patenlerle gezerken kimi aileler de bisikletlerle Brüksel’i tekrar keşfetti. Arabasız güne katılmak için çevre ülkelerden ve şehirlerden insanların gelmesi de dikkat çekti.
Belçika Kralı Filip ve Kraliçe Mathilde, her yıl olduğu gibi araçsız günü geleneksel hale getirerek Brüksel’i bisikletlerle gezdi. Çevreden geçen bir çocuk Kraliçe Mathilde’nin bisiklet güzergahına katılmak istedi. Kraliçe çocuğa izin verdi ama çocuk daha sonra düştü. Güvenlik ekipleri çocuğa yardım etti ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku