DÜNYA:
TREN KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 20'YE YÜKSELDİ!

İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde bulunan Bari ve Barletta kentleri arasında seyreden iki yolcu treni yerel saatle 11.30'da kafa kafaya çarpıştı. Corato ile Andria kasabaları arasındaki meydana gelen kazada, raylardan çıkan vagonlar demiryolu çevresine devrildi. Kazada, ölü sayısının 20'ye yükseldiği duyuruldu. "Ne yazık ki ölü sayısı 20'ye yükseldi." açıklamasını yapan İl Başkan Yardımcısı Giuseppe Corrado, bölgedeki hastanelere kan verilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kaza sonrası çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının gönderildiği kazada, hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade edildi. Kazanın kırsal alanda meydana gelmesinden dolayı enkazda sıkışanların çıkartılmasında zorlanıldığı açıklandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise üzüntüsünü "Şimdi gözyaşı dökme zamanı, kurbanları çıkarmak ve yaralılara yardım etmek için çalışmak zorundayız." ifadeleri ile dile getirdi. Olayla ilgili açılan soruşturmada, kazanın insan hatası nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği duyuruldu. Başbakan Renzi, ne olduğuyla ilgili net bir açıklamayı elde edene kadar çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Toskana bölgesinde 2009 yılında bir yük treninin raydan çıkması sonucu LPG dolu bir vagon patlamış ve kazada 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108