DÜNYA:
Rusya'dan Ermenistan'a Doğalgaz ve Kredi!

Rusya ile 200 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladıklarını ifade eden Sarkisyan, “Bu rakam silahlı kuvvetler envanterini yenilemek için kullanılacak. Rusya doğalgaz fiyatlarında da 25 dolar indirime gitti. Geçen yıl bin metreküp için 190 dolar olan rakam 165 dolara çekildi.” dedi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı iki ülke enerji bakanları arasında indirimli doğalgaz anlaşmasının imzalandığını belirtti. Gazprom’un Ermenistan’ın doğalgaz sisteminin yenilenmesinde önümüzdeki 5 yıl içinde 60 milyon dolarlık da bir yatırım yapacak.
Sarkisyan son haftalarda Yukarı Karabağ sınırında durumun gergin olduğunu, Azerbaycan’ın büyük kalibreli silahlar ve havan topu kullandığını iddia etti.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’la farklı gerekçelerle sık sık bir araya geldiklerini kaydeden Putin, “Rusya, Ermenistan’ın en büyük ticari-ekonomik ortağı. İki ülke arasında her zaman görüşülecek konular var.” değerlendirmesinde bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku