DÜNYA:
Pakistan'da Hava Kuvvetlerine Kanlı Saldırı!

Kamp bölgesine 2 noktadan giren teröristlerin kamp alanında sabah namazını kılan 16 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Saldırıya anında karşılık veren askerler 13 teröristi silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirdi. Saldırı sırasında çıkan çatışmada park halinde bulunan arabalar hurda yığınına dönerken binaların hasar gördüğü bildirildi. Saldırıda toplam 22 kişi ise yaralandı.
Ordu sözcüsü Tümgeneral Asım Bajva, twiter hesabından operasyonun devam ettiğini bildirdi. Bajva, bu kapsamda 15 kişinin gözaltına alındığını açıklandı.
Teröristlerin jandarma kıyafeti ile gerçekleştirdiği kanlı saldırıyı, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütü üstlendi.
Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif Peşavere gitti. Başbakan Navaz Şerif ise olayı şiddetli bir şekilde kınadığını duyurdu.
Ülkenin kuzeyindeki Hayber Paktunya eyaletinin başkenti Peşaver’de geçtiğimiz yıl bir okula TTP tarafından saldırı düzenlenmiş ve 150 öğrenci hayatını kaybetmişti.
TTP örgütü ile devlet arasındaki müzakere görüşmeleri, TTP’nin saldırıları yüzünden sonuçsuz kalmış ve ülkenin kuzey bölgesine kapsamlı operasyonlar başlatılmıştı.
Zarb-Azb adı verilen operasyonlarda, 15 ay içinde 3 bin 500’ü aşkın militanın öldürüldüğü ifade ediliyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108