DÜNYA:
McDonald's 5 Bin Dolar Tazminat Ödeyecek!

 Kızın babası Aleksey Karelov, McDonald’s çalışanının dikkatsiz davranışı nedeni ile sıcak kahvenin kızının üzerine döküldüğünü, boyun ve vücudunda birinci derecede yanık oluştuğunu söyledi. Karelov, nisan ayında yaşanan olay sonrası mahkemeye başvurarak 5 milyon rublelik (75 bin dolar) tazminat davası açmıştı. 

Kasiyerin bir başka müşteriye oyuncak vermeye çalışırken, kahve fincanına çarptığı ve çocuğun üzerine dökülmesine neden olduğu belirtiliyor.

Karelov’un avukatı, kız çocuğunun tedavisi için 250 bin ruble (3800 dolar) harcadıklarını, kalan kısmı da kimsesiz çocuklara sahip çıkan yetimhanelere bağışlayacaklarını söyledi.

McDonald’s ve diğer fast food zincileri kazalar nedeni ile yüzlerce dava görüldü. Amerika’da emekli Stella Liebeck arabasında üzerine kahve döküldüğü gerekçesi ile dava açmış ve 2,9 milyon dolar tazminat kazanmıştı. Sonrasında ödenen rakam 640 bin dolara düşürüldü.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108