DÜNYA:
Karadeniz'deki Tatbikata Rusya'dan Tepki!

Ukrayna’nın Odesa ve Nikolayevski kentlerinde 2 bin 500 asker ve 150’den fazla savaş aracının kullanımı ile yapılacak tatbikat 12 Eylül’e kadar devam edecek. ABD tatbikat için bin asker, 5 savaş gemisi, 2 denizaltı ve 6 uçak gönderdi.
ABD 6. Filo Komutanı James Foggo, ortaklarla karada, havada ve denizde ortak çalışmalar ve işbirliği için tatbikatın önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Gemi ele geçirme harekatı, denizaltılarla mücadele ve savunma teknikleri konusunda eğitimler verilecek. Deniz arama kurtarma manevraları da gerçekleştirilecek.
Ukrayna Savunma Bakanlığı tatbikatın hedefinin bölgede güven ve huzur ortamını güçlendirmek, Ukrayna savaş gemileri ile NATO gemileri arasında uyum ve koordinasyonu artırmak olarak açıkladı.
Tatbikatın yapıldığı bölge Rusya’nın kendi topraklarına dahil ettiği Kırım’dan çok uzak değil. Ukrayna, NATO birlikleri ile Eylül ortasına kadar 2015’de 11 ayrı tatbikata katılmış olacak.
RUSYA'DAN PROVOKASYON TEPKİSİ
ABD öncülüğündeki NATO ülkelerinin Karadeniz’de gerçekleştirdikleri tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Savunma Komisyonu Başkanı Franz Klintseviç, ABD ve Ukrayna’nın gerçekleştirdiği tatbikatın Minsk Anlaşması’nın ihlali olarak değerlendirdi. Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgesi Donbas’ta tansiyonun düşmesine tatbikatın katkı sağlamayacağını savunan Klintseviç, “ABD tatbikat için Odesa’yı seçerek doğrudan Rusya’yı provoke ediyor…” eleştirisi getirdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku