DÜNYA:
Japonya'da Şiddetli Yağış Sonrası Sel Baskını!

Japonya'nın başkenti Tokyo'yu vuran Etau Tayfun'u sonrası meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle nehirler taştı, sokakları ve evleri su bastı. Bölgedeki ulaşım ise durma noktasına geldi. Aynı zamanda tayfun nedeniyle çok sayıda uçuş ve tren seferi de iptal edildi.
Kinugawa nehrinin taşması sonucu 65 bin kişinin yaşadığı Joso kenti adeta sulara gömüldü. Yoğun yağış sonrası taşan nehir evleri yok etti, arabaları ters çevirdi. Binlerce insan ise tahliye edildi. Helikopterle selin ortasında kalan bir vatandaşın kurtarılması ise an be an görüntülendi. Birçok vatandaş ise çatılara çıkarak kurtarılmayı bekledi.
Başbakan Şinzo Abe, hükümetin alarma geçtiğini, felaketle başa çıkmak için elinden geleni yaptığını açıkladı.
FUKİŞİMA NEDENİYLE SEL SULARINA RADYASYON KARIŞTI; HALK TEHDİT ALTINDA
Fukuşima nükleer santralinin de selden etkilenmesi sonucu sulara radyasyon karıştı. Radyasyonlu suların selle beraber kontrolsüz bir şekilde okyanusa döküldüğü ve büyük bir tehdit oluşturduğu ifade edildi. Bölgedeki on binlerce kişinin evini boşaltması istendi. Selin bastığı sokaklarda birçok vatandaşın tahliye işlemi botlarla yapılıyor. Şu ana kadar sel sonucu onlarca kişinin yaralandığı ve kayıp vatandaşların da bulunduğu ifade ediliyor.
Japonya Meteoroloji Ajansı özellikle Tokyo'nun kuzeyindeki bölgelerde yaşayan halkı toprak kayması ve sele karşı uyardı. Toçigi kentinde Pazartesi gününden itibaren devam eden yoğun yağış sonrası sokakları basan sel sularının 60 santimetreye kadar yükseldiği bildirildi.
Tokyo Electric Power'dan (TEPCO) yapılan açıklamada, Fukuşima nükleer santralinden sızan radyasyonlu suyun sele karıştığını ve büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtildi. Yüzlerce ton kirlenmiş suyun ise okyanus sularına karıştığı uyarısı yapıldı.
TEPCO 2011'de Japonya'yı vuran tsunami sonrası reaktörleri soğutmak için büyük miktarlarda su depoluyordu.
Öte yandan Toçigi kentindeki yetkililer, 90 bin bölge vatandaşının tahliye edildiğini, 116 bin kişiye ise evlerinden ayrılmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundulduğunu açıkladı. Ibaraki kentinde de sel endişesiyle en az 20 bin kişinin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.
Japonya'yı Çarşamba günü etkisi altına alan Etau Tayfunu, gün sonu itibariyle ülkenin doğusundaki Japon Denizi'ne ulaşmış olacak. Ancak ülkede yoğun yağış devam edecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108