DÜNYA:
Hollandalı Gazeteci Diyarbakır'da 2. Kez Tutuklandı!

 Haberde, Geerdink'in Türk polisi tarafından saat 02.00 sıralarında Diyarbakır'da HDP'nin parti programını takip ettiği sırada tutuklandığı belirtildi. Olaya ilk tepki Hollanda Gazeteciler Genel Sekreteri (NVJ) Thomas Bruning'den geldi. Türkiye'de son zamanlarda gazetecilerin tutuklanmasının kabul edilemez bir durum olduğunu kaydeden Bruning, ANP'ye yaptığı açıklamada, "Frederike Geerdink gibi görevi sırf gazetecilik olan yabancı kökenli gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez. Bu durum şimdi Türk medyası için endişe vericidir. Basın özgürlüğünün önemi Türkiye gibi ülkelerde kabul görünmüyor. Türkiye hükümeti, gazetecilerin çalışmalarına yoğun bir şekilde karışıyor. Yani yabancı kökenli gazetecilerin cesur bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri engelleniyor. Daha doğrusu bu gazetecilerin işlerini yapmaları artık suç oluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi. 

İKİNCİ TUTUKLAMA

ANP Ajansı, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğinin Frederike Geerdink'in tutuklanması ile ilgili konuyu yakından takip ettiğini bildirdi. Haberde, Geerdink'in Ocak 2015'te Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in temasları sırasında da tutuklandığı hatırlatıldı. Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders bu tutuklamayı sert bir dille eleştirmişti. Hollanda'nın Het Parool ve De Groene Amsterdammer yayın organlarında yazan gazeteci Frederike Geerdink'in hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti. Nisan 2015 ayında mahkemeye çıkarılan Geerdink beraat etmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku