DÜNYA:
Fransa'da OHAL 6 Ay Uzatıldı!

Fransa parlamentosu ülkede geçen yılın kasım ayındaki Paris saldırılarından bu yana yürürlükte olan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının altı ay daha uzatılması kararı aldı. Karar, Nice kentinde 84 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan kamyon saldırısının ardından alındı.

Seçim kampanyası başladı

Fransa'da Nice kentindeki terör saldırısının yası bitmeden siyasi atışmalar da başladı. Muhafazakar Partili bölge valisi Christian Estrosi Nice'in ünlü bulvarında güvenliği sağlamaktan aciz kaldığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı François Hollande'ı eleştirmiş ve hükümetin ‘aciz' olduğunu söylemişti. Başbakan Manuel Valls, valinin suçlamasına, ‘güvenlik yeterli bulunmuyorsa, havai fişek gösterisine neden izin verildi? Paris Belediye Başkanı'nın Ocak ve Kasım ayındaki saldırıların ardından sergilediği onurlu tutum ile Estrosi arasında büyük fark var' diyerek karşılık verdi.

Söz düellosu seçim kampanyasının şimdiden başladığını gösteriyor. Paris'teki saldırıların ardından siyasi partiler arasında hiç olmazsa birkaç günlüğüne dayanışma havası esmişken, şimdi ‘kılıçların' beklemeden çekildiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Hollande'nin çabaları tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Hollande tarafından toplantıya çağrılan güvenlik kabinesinde muhtemel terör eylemlerine karşı ne gibi ek önleyici tedbirler alınabileceği görüşüldü. İçişleri Bakanı Bernard Cazaneuve son aylarda aralıksız görev yapan polis kuvvetlerini takviye eden ihtiyat kuvvetlerine katılmaları için gençlere çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Hollande kamu alanlarının ve organizasyonların daha iyi korunabilmesi için 10 bin polis ve askerin daha görevlendirileceğini açıklamıştı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku