DÜNYA:
Eski Cumhurbaşkanı İfade Verdi!

Romanya eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu'nun görev süresi 2014 yılı sonunda dolmuştu. Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Sosyal Demokrat Partili (PSD) Senatör Gabriela Firea'nın eşi hakkında söylediği bir söz nedeniyle aleyhinde tehdit ve şantaj soruşturması başlatılan Basescu, bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek ifade verdi. Çıkışta açıklama yapan eski cumhurbaşkanı, şantaj iddiasından vazgeçildiğini belirterek, "Açılan soruşturma tehdit soruşturması olarak yenilenmiş. Yavaş yavaş adalet yerini bulacak." yorumunu yaptı.
16 Nisan 2014 tarihinde bir televizyon programına katılan dönemin Cumhurbaşkanı Basesecu, "Eğer Senatör Gabriela Firea dikkatli davranmazsa bir gün eşini evde bulamayabilir." demişti. Senatör, Basescu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak cumhurbaşkanı dokunulmazlığı nedeniyle soruşturma askıya alınmıştı.
Romanya kanunlarına göre tehdit suçunun cezası 3 ay ile 1 yıl arasında değişiyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108