DÜNYA:
DAEŞ TOPRAKLARININ DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİ!

Dün yayımlanan rapora göre, 2014'te 'hilafet' ilan ettiğini duyuran DAEŞ, 2015 yılı Ocak ayında Suriye ve Irak'ta 90 bin 800 kilometre kare toprağa sahipti. DAEŞ'in 4 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kontrolü altındaki bölgelerin ise 68 bin 300 kilometre kare olduğu bildirildi.
Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşanlar arasında Rusya'nın hava desteği verdiği Suriye ordusu, ABD öncülüğündeki koalisyonun desteklediği YPG ve Arap-Kürt ittifakları ile diğer muhalif gruplar bulunuyor.Öte yandan Halep'te son geçiş yolu da Esad'ın kontrolünde olurken, Irak ordusu Kayyara üssünün DAEŞ'ten geri aldığı ifade edildi.
Irak'ta da ordunun yanı sıra İran destekli Şii milisler ve DAEŞ karşıtı koalisyon güçleri örgüte karşı ilerleme kaydetmiş durumda.
Suriye'de DAEŞ, Türkiye'ye ana ikmal yolu üzerinde bulunan Menbic kentinde kuşatıldı. Mart ayında Suriye'de antik kent Palmyra DAEŞ'in elinden geri alınırken, Haziran ayında da Irak'ta Felluce yeniden ordunun kontrolüne geçti.
DAEŞ 2015 yılında da Suriye-Türkiye sınırında kilit öneme sahip sınır şehri Tel Abyad'ı ve Irak'ta Ramadi'yi kaybetmişti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Mayıs ayında DAEŞ'in Irak'ta topraklarının yüzde 45'ini yitirdiğini, Suriye'de ise yüzde 16 ila 20 arasında kaybı olduğunu duyurmuştu.
IHS'nin raporunda DAEŞ'in toprak kaybı Suriye ve Irak olarak ayrı ayrı verilmedi.

DAEŞ KENT SALDIRILARINA YOĞUNLAŞABİLİR

IHS'nin üst düzey analistlerinden Columb Strack, toprak kayıplarının DAEŞ'in 'yönetim projesinin başarısız olduğuna' işaret ettiğini söyledi ve örgütün şehir merkezlerinde saldırılara öncelik verdiğini ifade etti. Strack, "Maalesef Irak'ta, Suriye'de ve Avrupa dâhil daha geniş bölgelerde büyük saldırılar ve ekonomik altyapının sabote edileceği eylemler olabilir" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku