DÜNYA:
Bulgaristan İzin Vermedi!

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği insani yardım uçaklarında yer alan kargonun deklere edildiği şekilde olup olmadığı konusunda endişelerin olduğu vurgulandı.
Yunanistan’ın Suriye’ye insani yardım götürecek Rus uçaklarının kendi hava sahasından geçişine izin verip vermeyeceği tartışmaları yaşanırken, Bulgaristan’ın kendi hava sahasını kullanmasına izin vermediği ortaya çıktı.
Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre, Bulgaristan’ın kendi hava sahasını kullanmasına izin vermemesi nedeni ile Rusya 2 yardım uçağını İran üzerinden Suriye’ye gönderdi. Bulgaristan’ın olumsuz cevabının Atina’nın da kararını kolaylaştırdığı belirtiliyor.
Diğer taraftan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, ABD'nin Atina'dan Rus uçakları için Yunan hava sahasının kapatılmasını istediğini söylemişti. Moskova'nın Suriye'ye insani yardım ulaştırabilmek için 1-24 Eylül'de Yunan hava sahasını kullanmak için Atina'dan izin aldığı belirtilmişti. Bazı kaynaklara göre ise Rusya'nın izin talebi ile ilgili konu halen Atina yönetimi tarafından değerlendiriliyor.

Anahtar Kelimeler
Bulgaristan-izin-vermedi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku

banner108