DÜNYA:
Atina'da Erken Seçim Mitingi!

Yunanistan'da pazar günü yapılacak erken genel seçimler öncesi siyasi partiler seçim kampanyalarının son durağı büyük Atina mitinglerini gerçekleştiriyor. Atina mitinginde binlerce ND seçmenine seslenen Meimarakis, ülkenin krizden çıkabilmesi için seçimlerin ardından arzu eden partilerle uzlaşma hükümeti kurulmasını istedi. "Yunan halına birlik mesajı gönderiyoruz" diyen ND lideri, vatandaşların yeniden partilerine güvenmelerini istedi ve mesajın net olduğunu kaydetti.
"Tanrı'nın yardımı ve halkın da isteği ile pazartesi günü ana gövdesi ND olan tüm Yunan halkının hükümeti olacak değerler ve layıklar hükümetini kuracağız" ifadelerini kullanan Meimarakis, gençleri, kadınları, küçük ölçekli girişimcileri, özel ve kamu sektörü çalışanlarını, güvenlik güçlerini ve işsizleri ülke olarak ileri gidebilmeleri için partilerine destek vermeye çağırdı.
Boş laflar, yapılmayan vaatler yerine sorumluluk, ulusal programlarla kesin ve istikrarlı biçimde ileriye gidebileceklerini belirten ND lideri, ülkeyi çöküşe götüren SYRIZA'nın artık istenmediğini söyledi. SYRIZA'nın pazar günü son bulacağını belirten Meimarakis, bir yıl önce SYRIZA'nın vatandaşa vaatler dağıttığını, ancak hükümet olduğu dönemde bunları icra edemediğini ve işlerin daha kötüye gittiğini vurguladı.
Krizden çıkış için ulusal bir heyet kurulması gerektiğini belirten Meimarakis, şeffaflığı güçlendirmek için reformlar ve anayasa değişikliği hazırladıklarını, gençlere iş ve yeni fırsat imkanları oluşturmak için Gençlik Bakanlığı kuracaklarını açıkladı.
AB ile varılan anlaşmaya sadık kalacaklarını belirten Meimarakis, AB'den gelecek 35 milyar Euro'luk büyüme için kullanılacak hibe kaynağın doğru kullanılmasıyla hem büyüme hem de istihdam oluşturulmasında tetikleyici rol oynayacağını sözlerine ilave etti.
KÜRSÜYE ÇIKARKEN DÜŞTÜ
Öte yandan Atina merkezindeki Omonia Meydanı'nda binlerce kişiye seslenmek üzere kürsüye yöneldiği sırada son basamağa ayağının takılmasıyla birlikte düşen ND Genel Başkanı Meimarakis, hızlıca ayağa kalktı. Ardından sahneye kurulan kürsüden konuşmasını yaptı.
ND seçmeni, ellerinde Yunanistan ve parti bayrakları ile meydanı doldururken, 25 Ocak'ta yapılan seçimlere göre daha coşkulu oldukları görüldü. Parti gençlik kolları da meşalelerle halkın coşkusunu arttırmaya çalıştı.
Bugün açıklanan 4 ankete göre SYRIZA yarım puan kadar önde gidiyor. ND'nin geçen seçimlerdeki ağır yenilgisinin ardından 2-3 puan kadar toparlandığı görülüyor. SYRIZA ise kemer sıkma önlemleri ve partiden ayrılanların kurduğu LAE partisine giden 3 - 4 puanlık oy sebebiyle toplamda 6 - 8 puan kadar bir kayıp yaşaması bekleniyor.
SYRIZA ve ND arasındaki seçim yarışı başa baş gidiyor. Newsit.gr için anket yapan Alco, SYRIZA'nın yüzde 25,3, ND'nin ise yüzde 25 oranında oy alacağını hesapladı.
Kapa Research ise SYRIZA'yı yüzde 29, ND'yi ise yüzde 28,4 olarak buldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Basının ziyaretine açılacak
Dr. Suat Günsel Camii, 2 Ocak Salı günü 9.00-16.00 saatleri arasında basının ziyaretine açılacak. Basın...

Haberi Oku