ÇERKES HABERLERİ:
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!
Türkiye çapında kadınların istihdamına yönelik projede dünyada kabul görmüş endüstriyel dikim teknikleri ile hazır giyim marka standartlarında tamamen tasarım modeller hazırlayan kursiyer öğrencisi Yasemin Akturan ve proje danışmanı, hazır giyim öğretmeni Safiye Ekin rehberliğinde Türkiye genelinde ilk beşe girerek, finale kalmış, bakanlıkça proje ortakları ile düzenlenen, aralarında tasarım modacı Arzu Koprol'ünde bulunduğu çok aşamalı ve zorlu bir jüri değerlendirmesinden geçerek, Türkiye ikincisi oldu.
GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ kapsamında girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve projenin internet sitesi üzerinden sanal mağaza işlevi ile ürünlerini satışa sunarak, en yüksek ticari performansı sergileyerek, girişimcilik hayallerinin gerçekleştirilmesi için, can suyu sermayesi olarak birinciye 15.000 lira, ikinciye 10.000 lira, üçüncüye 7500 lira ve iki kişiye de jüri özel ödülü olarak 3000 lira para ödülü verildi. Ödül töreni Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Milli eğitim Bakanlığı hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. hasan Süel ve Türkiye Bilişim Vakfı Ankara Temsilcisi Aydın Kolat'ın katılımları ile THE MARMARA Otel'de düzenlendi. Törene Kocaeli il Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Dilek, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet H. Arvas ve danışman öğretmen Safiye ekin katıldı.
Projenin asıl amacı kadınların girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak, girişimci kadınların başarı hikayelerinden ilham alarak, bende yapabilirim duygusunun oluşmasını sağlamaktır. Girişimcilik eğitimleri ile dijital mağaza yönetimini, bilgi teknolojilerini kullanarak, pazarlama ve satış yapmasını öğrenen kadınların, eğitimler sonunda daha donanımlı ve daha bilinçli düşünebilmeleri, hayatlarında ölçülebilir bir fark yaratmaktır. Ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bireyler olmalarının farkına varmaları ile özgüvenlerinin daha sağlam oluşması sağlanmıştır. Girişimcilik yolu ile hem aile bütçesine, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığı projede, kadınlarda girişimcilik bilincinin ve oranının arttırılması hedeflenmektedir. Projenin ödül töreninde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci yaptığı konuşmada, kamuda 3 600.000 civarında memur bulunduğunu, bunun 1 milyonunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın personeli ve öğretmeni olduğunu bildirdi. Kadınların girişimcilikle ilgili edinimlerini, kazanımlarını, kabiliyetlerini, yeteneklerini ve potansiyellerini gerçekleştirme hususunda cansuyu verebilme amaçlı bu proje Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün, Türkiye'nin iki önemli STK'sı ile birlikte yürüttüğü iki yılı aşkın bir faaliyet diyerek STK'lar ile yaptıkları iş birliğini önemsediğini vurguladı.
Türkiye Vodafone Başkanı Dr. Hasan Süel yaptığı açıklamada ''Bir ülkenin ekonomik ve sosyal gelişmişliğinin ölçülerinden bir taneside kadının sosyal ve ekonomik hayata katılmasıdır. Bunlarda farklı araştırma raporlarıyla, düzenli olarak ölçülüyor. Kadınların potansiyelinin tama anlamıyla değerlendirilmesi durumunda 2025'e kadar dünya ekonomisine ek olarak 28 tirilyon dolar katkısının olabileceği düşünülüyor'' dedi. 10 yılda tüm dünyada 1 milyar kadının iş gücüne katılma potansiyeli taşıdığını vurgulayan Süel TÜİK verilerine göre Türkiye'de 10 yılda önemli bir sıçrama gerçekleşsede, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı halen %27.5 oranında. Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç olma yolunda belirlediği hedefi gerçekleştirmesi için kadınların iş gücüne katılım oranının yükselmesi gerektiğini işaret eden Süel şunları kaydetti. Kadınlarımızın ekonomiye katılmasının en önemli ön şartlarından bir tanesi eğitim, bu konuda biz onlara girişimcilik ve teknoloji konusunda doğru odaklı ve doğru temelli bir eğitim verirsek, bizimde çorbada tuzumuz olur. 2 yıl önce girişimcilikte ÖNCE KADIN PROJESİNİ hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada kadınlarımızın üretim gücüne ve girişimcilik potansiyeline inanmakta ne kadar doğru bir adım attığımızı görüyoruz. Yapıcı ve akıcı enstrümanlarla desteklendiği takdirde kadınların iş hayatında ne kadar başarılı olabileceğini kendi gözlerimizle gördük ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku