Son aylarda Çoğulcu Demokrasi Partisinin Bursa başta olmak üzere Güney Marmara Bölgesinde halkımızla buluşup istişarelerde bulunması ve bu istişarelerde halkın yoğun ilgisi Türkiye siyasetinde ÇDP’ninde yer bulacağını göstermektedir.
Bu güne kadar Türkiye’de hiç bir partinin yaptığına şahit olmadığımız bir uygulama ile adeta toplumun kılcal damarlarına kadar inerek,tepeden ( lüks otellerden) değilde tabandan siyasete başlaması ülke siyasetine çok büyük bir yenilik getirmiştir.Halkla yüz yüze siyasetin fiili uygulamasını yapan ÇDP; savunduğu Çoğulculuk Siyasetini sahada uygulayarak siyasi ilkelerine bağlılığınıda ispatlamaktadır.
ÇDP’nin Sonbaharda Karacabey’in Uluabat köyünde Muhtarlarla istişare toplantısıyla başlayan ilk toplantısı ;beklenenden daha çok katılımın olması nedeniyle,toplantının Hayırlar köyüne geçilip devam edilmesini zorunlu kılmıştır.                                                       
Toplantı sürecinde ; Çoğunlukçu sistemlerde sayıca az olan toplumlara gerekli değerin verilmediği ve asimilasyon yoluyla dilleri,kültürleri yok edildiğine sıkça vurgu yapılan istişare toplantısında, son derece Samimi ve düzeyli diyalogların  yaşanması, ÇDP’nin siyasette kaliteninde göstergesi olmuştur.                      
Birbirinden değerli katılımcıların çeşitli sorularına ; ÇDP Genel Başkanı Faruk ASLANDOK’un detaylı ve tutarlı açıklamalarından sonra,Köy muhtarlarının ve köy temsilcilerinin Çoğulcu Demokrasi Partisinin köylerinde temsilciler belirlemesini ve belirlenen temsilciler aracılığıyla köylerinde siyaset yapmaları için he türlü desteği ,köy olarak vereceklerini açıklamaları ÇDP ‘nin bölgedeki geleceği için önemli bir adım olmuştur.
ÇDP Güney Marmara Bölgesindeki ikinci istişare toplantısını Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrencileriyle gerçekleştirdi.
Uludağ Üniversitesinin tüm fakültelerinden öğrenci temsilcilerinin katıldığı toplantıda,Çoğulcu Demokrasinin ne olduğu uzun uzun tartışıldı.Katılımcı öğrenciler ve ÇDP yetkilileri Dünya ve Türkiye Siyasetindeki tıkanmışlığının Çoğulcu Demokrasiyle aşılabileceği,çoğunlukçu anlayışın Dünya ve Türkiye siyasetine çözüm olamadığı neticesine varmaları toplantının en verimli sonucu olmuştur.Ayrıca ÇDP’de siyaset yapmaya ve siyaseti öğrenmeleri için parti faaliyetlerine mutlaka katılacaklarını dile getiren öğrenciler, ÇDP’nin geleceği için büyük umut oldular.
ÇDP üçüncü İstişare toplantısını İnegölün Rüştiye köyünde yapmıştır.Toplantıya köy muhtarlarının yanısıra dernek başkan ve yöneticilerinin yanında kooperatif başkanlarıda katılarak tam bir toplumsal konsensus şeklini almıştır.
Toplantı boyunca ÇDP Genel Başkanına Partinin kuruluş amacı ve Çoğulcu Demokrasiyle ilgili her türlü soru sorulmuş ve sorulara Başkan tarafından ikna edici cevaplar verilmiştir.                      Katılımcılar toplantının sonunda İnegöl ilçesinde de ÇDP’nin kurulmasının ihtiyaç olduğu ve bunun için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine karar vermişlerdir.Bu karardan sonra İnegöl’de ikinci bir toplantı daha yapılmış ve ÇDP İnegöl teşkilatının kimlerden oluşacağını tespit etme  komisyonu kurulmuştur.    
Çoğulcu Demokrasi Partisinin önemli icraatlarından biride Şubat ayının sonunda Bursa Ördekli Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu TÜRKİYE SİYASETİ VE ÇDP konulu Panel olmuştur.
Bir birinden değerli yazarların konuşmacı olarak katıldığı Panelde Çoğulcu Demokrasinin Ülke ve Dünya insanlarının huzurlu bir gelecek için tercih etmeleri gereken bir sistem olduğu görüşünü dile getirmeleri ÇDP’nin vizyonunun -misyonunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.
Yoğun katılımın gözlendiği Panelde katılımcı vatandaşlarımızın bir çok sorularına muhattap olan yazarlar ve ÇDP genel başkanı ,çeşitli somut örneklerle sorulara açıklamalar getirmişlerdir.
Katılımcı vatandaşların; Bursa gibi kozmopolit,göçmenlerden oluşan bir şehirde Çoğulcu Demokrasi Partisine ihtiyaç olduğunu ve Bursa siyasetinde ÇDP nin mutlaka yer alması gerektiğini dile getirmeleri,ÇDP’nin bölgede geniş bir tabana sahip olacağının müjdecisi olmuştur.
2. yazıda buluşmak dileğiyle 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Nasır yıldız 4 yıl önce

teşekkür ediyorum ali bey

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104