ÇERKES HABERLERİ:
KÜRESEL GÜCE KARŞI ULUS DEVLET MODELİ!

Küresel güçlere karşı Ulus Devlet modellerinin korunmasının önemi ortak fikir olarak benimsenirken Abhayza Devlet Üniversitesinde yapılan sempozyuma St. Petersburg Üniversitesi'nden Prof.Dr. Savchuk Valeriy Vladimirovich, Moskova Üniversitesi Gazetecilik Fakültesinden Doç.Dr. Olga Tihanova, Prof. Dr. Stchedrina Tatiana Genadievna, Prof. Dr. Aleko Gvaramia Türkiye’den gazeteciler Necati Kartal, Atilla Sağım ve Abhazya’dan çok sayıda akademisyen basın mensubu katıldı.

Gazeteci Necati Kartal yaptığı sunumda “ Küreselleşme dünyada eşitsizliği arttırdı, Uluslararası finans piyasalarının sirkülasyonları toplumların konformizmini bozan krizlere neden oldu, ulusal değerler erozyona uğradı, etnisite ve mezhebi gerilimler arttı. Ulus devletler tehdit ve risklerle karşı karşıya kaldı, özel hayatın dokunulmazlığı zarar gördü, çevre sorunları ve küresel ısınma dünyayı tehdit eder boyutlara ulaştı, Spekülatif büyük güçlere karşı kontrol mekanizmaları gelişemedi.” Açıklamasında bulundu.

Gazeteci Atilla Sağım sunumunda küresel sermayenin kimliği ve dünya medyası üzerindeki hâkimiyeti konusunda “ Dünya medyası yalandan oluşan bir deniz haline getirilmiştir, küresel sermaye kendi çıkarları doğrultusunda istediği algı operasyonunu istediği ülkede yapabilme gücüne sahip konuma gelmişlerdir. Özellikle enerji kaynaklarını sınırlarının içinde barındıran ulus devletlerinin bu küresel güçlerin hedefinde olduğunu görüyoruz, örneğin turuncu ve gül devrimlerinde perdenin arkasında hep özgürlük adına demokrasi adına enerji kaynaklarına sahip olmak vardı ve başarılıda oldular” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku

banner108