ÇERKES HABERLERİ:
Güney Marmara Çerkes Şöleni Çerkesleri Coşturdu!

15. Düzenlenen Güney Marmara Çerkes Şöleni Çok Renkli Geçti. 

Kafkas Dernekleri Federasyonu'na bağlı 11 Derneğin ve Gençlerin birlikte düzenlediği program da ilginç konuşmalar ve renkli sahneler vardı. 
Şölen saat 21:00 da Karaorman Mahalle Muhtarı Ramazan Beysi'nin konukları selamlamasıyla başladı. 
Mustafakemalpaşa Çerkes Derneği Başkanı Mevlüt Özel açılış konuşmasında herkese tek tek teşekkür etti. Özellikle müzik,ekip ve dil eğitmenleri için sizlerin hakkını ödememiz imkansız, yaşınız ne olursa olsun sizlerin ellerinden öpüyorum dedi.
Gece ekip gösterileriyle başladı. 
Geceye sponsor olan Bandırma Belediyesi Başkanı Sayın Dursun Mirza plaketini almak için sahneye çıktığında yaptığı konuşma tüm konukları memnun etti. 
Konuşmasında Dilin Kültürün yaşatılması gerektiğine değinen ve Bandırma Belediyesi Başkanı olarak bu konuda ellerinden gelen desteği yapacağını söyleyen Mirza, Abhazya''nın bağımsız bir Cumhuriyet olduğunu ve Tüm Dünya Ülkelerince tanınması gerektiğini söyledi. Konuşmasıyla büyük alkış alan Başkan Mirza ya plaketini vermek üzere Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Turgut sahneye davet edildi. 
KAFFED Üyesi Levent Turgut ; Bandırma Belediyesi Başkanı Sayın Dursun Mirza'nın ve Yalova Çiftlikköy Belediye Başkanı Sayın Ali Murat Silpagar'ın yapmış olduğu desteğe çok teşekkür ettiğini ve bu davranışın diğer Belediyelere örnek olması gerektiğini ifade etti. 
Gecede minikler seyircileri coşturdu. Ardından sahneye çıkan Bursa Çerkes Derneği İlkbahar Ekibi seyircilerin çok beğenisini kazandı.
Şölene Bursa'dan katılanlar arasında Bursa Dostluk Kulübü Başkanı Dr. Özdemir Özkan, KAFFED Yönetim Kurulu Üyesi Levent Turgut, Abhaz Federasyonu eski Genel Başkanı Cengiz Koç, Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Yusuf Ziya Özenç, Kafkasspor Başkanı İsmet Baykala, Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur, Bursa Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulundan Oktay Alpsoy, Çerkes dünyasında artık bir marka haline gelmiş Filiz Çelik, Bursa Dağıstan Derneği BaşkanıYaşar Sabri Dönder ve AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatından İlyas Kanak katıldı. Yalovalı tanınmış Çerkes İşadamı Nuri Altan'ında Çerkesleri bu özel günlerinde yalnız bırakmaması dikkatlerden kaçmadı. Gecenin bitiminde Çiftlikköy Belediye Başkanı adına Nuri Altan'a plaket verildi. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku