ÇERKES HABERLERİ:
ÇERKES ETNOGRAFYA SERGİSİ BURSALILARI MEST ETTİ!
Türkiye’nin 4 bir yanında sergilenen Çerkez Etnografya Sergisi’nin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarih şehri Bursa, dünyanın 4 bir yanından gelen insanların yıllardır bir arada yaşadığı kültür mozaiği bir şehir. Bu tür etkinlikler de kentimizdeki farklı kültürlerin bir yansıması” dedi. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin korunup yaşatıldığı, paylaşıldığı sürece, millet olarak dünya üzerindeki varlığımızın da süreceğini belirten Başkan Dündar, “Belediye olarak bizler de bu tür kültürel etkinliklere her türlü desteği veriyoruz. Farklı kültürlerden olsak da bayrağımız bir, inancımız bir. Millet olarak bu birlik ve beraberlik içerisinde gönlü bizimle olan, gönül coğrafyamızda yer alan herkese karşı sorumluluk ve duyarlılığımız aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu etkinliği organize eden, bu sergide yer alan eserlerin sahibi Abdül Kadir Özyılmaz abimize de, kültür mirasımız olan bu eserleri koruyup sakladıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide yer alan eserlerin önemli bir kısmının sahibi olan ve Çerkez kültürünü tanıtmak için pek çok ilde sergi açan Çemişo Kadir lakaplı Abdülkadir Özyılmaz, sergiye verdiği destekler için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Özyılmaz, “Sergide pek çok sanat eseri ve etnografik eserler bulunmakta. Geçmişten günümüze gündelik hayatımızda kullanılan eşyalardan ve sanat eserlerinden oluşan bu sergimiz, biz Çerkezlerin bir aynası. ‘Çerkez Etnografya Sergisi’ne destek veren Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku