Cem Özdemir… İnanıyorum ki çoğumuz bu ismi birkaç güne kadar pek fazla bilmiyorduk. Hatta Çerkes olduğunu bilenlerimiz de pek azdı. Düne kadar Alman Parlementosu’nda sözde Ermeni soykırımının destekçisi olması münasebetiyle birden manşetlerde kendisinin Çerkes olduğnu ve ihanetçi olduğnu okumaya başladık. Üstelik ne karalamalar, ne karalamalar...
Sadece kendisini karalamakla kalmayan bazı yazar, çizerler bu durumu taa Çerkes kökenine kadar dayandırmaya; hatta Osmanlı’ya sığınmış aile olmasını bile servis ettmeye başladılar. Yahu burası %99'u müslüman olan bir ülke değil mi Allah aşkına?
Eğer böyleyse sağ elinin verdiğini sol elinin duymadığı bir peygamberin ümmeti olan bu yazarlar ne oldu da sözde verdikleri ekmekleri yüze vurur oldular?

Bu yazar ve çizerlerden ricamdır! Derhal tarafsız bir şekilde tarih okusunlar. Kimse kimseye boşa ekmek vermedi. O verilen ekmekleri de bizim atalarımız kanlarıyla, canlarıyla fazlasıyla ödediler; ödettirildiler. Ayrıca kimse de bu topraklara isteye isteye gelmedi.
Rus ve Osmanlı oyunlarıyla zorla gönderildiler. Geldikleri topraklarda da yeterince bedel ödediler. Şimdi birtakım yazarlar sanki kendi aralarında hainler yokmuş gibi davranıp; tek bir insan üzerinden Çerkesleri karalamaya çalışmasınlar.
Onlar öncelikle kendi hainlerini servis edip onlarla uğraşsınlar. Hiçbir insan üzerinden hainlik bir topluma mâl edilemez. Önce yıllarca Ethem Bey üzerinden bu çirkin yakıştırma yapıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kitaplarında okutuldu. Hepimiz o
kitaplardakileri okurken kendimizi hep kötü hissettik. Halbuki Ethem Bey asla ihanet eden biri olmamış; tam tersi bu vatan için canını siper etmiş; cepheden cepheye, isyandan isyana koşmuş, elinden geleni yapmıştır.
Peki ya mükâfatı?..
Onu da ben yazayım: kocaman bir hain damgası...
Üstelik kellesi istenmiştir. 150'likler arasında onun da adı vardır. Ne güzel bir mükâfat öyle değil mi? Sanırım vicdanlar olmadığı sürece bu durum hep böyle sürecek. Hep mi tarih tekerrür edecek?
Demek ki neymiş? Birtakım medya organları ve yazarlar tarafından hâlâ Çerkeslere güdülen bir kin var ve bu kin ne yazık ki devam etmekte. Bu tür kin, nefret ve soyumuza yapılan karalamaların yayımlandığı Sabah, Yeni akit vb. gazeteleri kınıyor; o yazarları da tarih okumaya davet ediyorum. Madem ki bilmiyorlar, o halde bilmedikleri konularla ilgili yazılar yazmasınlar. Bu yazarlık değildir.
Ayrıca Türklerin içlerinde bu sözde soykırımı benimseyen ve kabul eden birçok insan varken...
Kişilerin görüş ve düşünceleri sadece kendilerini bağlar, toplumları,soyları, milletleri değil.
Ne zaman ki Türkiye’de yaşayan halk çeşitliliğinin aslında güzellik olduğunu öğrenecekler ve ötekileştirmeyecekler; o zaman demokrasiden söz etmek mümkün olacak. Kişilerin düşünceleriyle bizlere hakaret edenlerin diğerlerinden; sözde soykırımı destekleyenlerden ne farkları kaldı şimdi.
Unutmayalım ki! Asla iki yanlış bir doğru etmez.
Pınar ERSOY KORKMAZ
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Kadir Erkaya 8 yıl önce

Yazılarınızı takip eden biri olarak bu yazınız için sizi bir daha kutluyorum.

Misafir Avatar
Doğan Ertan 8 yıl önce

Gerekeni zaten yazmış ssınız tebrik ve saygılarımla

Misafir Avatar
ümit Örten 8 yıl önce

Gösterdiğiniz Doğru Ve Yerinde Tepki İçin Kutlarım Kardeşim
Yıllardır Avrupa Parlementosunda Çerkes Günü Düzenlenerek Çerkes Sürgününü Elinden Geldiğince Dünyaya Duyurma Çabasında Olanların İçinde Olan Cem Özdemirin Bu Çabalarından Habersiz Yorum Yazanların Eleştirilerini Görmek Beni Şaşırtmadı Esasında Bu Coğrafyada Yaşadığımız Co[rafyadaki Asimilasyonun Çirkin Yüzünü Bize Birkez Daha Gösterdi ...Cımbızla Seçilerek Cem Özdemiri Ötekileştirici Yayın Yapanları Ve O Yayınları Destekleyenleri Bende Kınıyor Cem Özdemirin Yanında Olduğumu Deklare Ediyorum

22/06/2016
Ümit ÖRTEN

Misafir Avatar
Selver Kılıç 8 yıl önce

P ınarım kalemine kuvvet. Insanlık tarihi var olduğundan beri iyi ve kötü vardır. Tespit doğru.

Misafir Avatar
Zihni Sener 8 yıl önce

Pinar hanim,
O havuz gazeteleride Cem Özdemir gibi emperyalizmin maaşlı memurlari.. Unutmayin.
Ayrica o gazeteleri ve yazarlari buradan tekzip etmwniz bir işe yaramaz. Herkesin yaptigini yani onlarin yaptigini yapmaniz gerekir.
Bir Çerkez hakim bulun mahkeme karariyla yazdiklarini tekzip rttirin.
Yoksa burada yazdiginizi bir ben okurum ve orda kalir.Unutmayinki biz hep bir aferime bir cuval tuz yemisizdir. Afferim almak icin Amerika'nın buyrugu ve T. Sultanin
emriyle koşa koşa gidip Gürcistanda Rusya aleyhinde Gürcü soykirimi aniti dikmedi mi Cem 9zdemir gibi aferimhastalari...

Misafir Avatar
Rasim Temizel 8 yıl önce

Pinar hanım yazılarınızı zevkle okuyorum elinize sağlık.

Misafir Avatar
makarıos palou stıngas 8 yıl önce

daha dune kadar kurtlere lazlara asıl ırk bızız falan gıbı sacma sapan konularla kendı cerkez ırkınızı buyuk göruyodunuz 9 aylık degılmıssınız gıbı sımdı ne degıstı ermenı soykırımı olmasa ne olsa ne ethem hayın olsa ne olmasa ne tarıhı ınsanlar yazar ve yalan yazar tıbkı kuranınızın ıncılımızın tevratın oldugu gıbı

Misafir Avatar
Recep Guler 8 yıl önce

Bu cesur yazınız ve demokrat durursunuz konusunda sizi kutluyorum Pınar hanım..

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104