ÇERKES HABERLERİ:
Bursa Çerkes Derneği Yönetimi'nden Demokrasi Nöbeti!

Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Yusuf Ziya Özenç ve yönetim kurulundan Oktay Alpsoy ve Ömer Nart Bursa'da ki Demokrasi meydanında Demokrasi ve Milli İrade nöbeti tutuyorlar. www.uludaghaber.net'e Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı olarak açıklama yapan Başkan Yusuf Ziya Özenç açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Türkiye’de demokrasiyi askıya almak üzere bir askeri darbe girişimi yaşanmıştır.

Yaşanan acı olaylar, demokratik işleyişin önemini bir kez daha göstermiştir.

Demokrasiye hiç bir müdahale kabul edilemez. Demokratik işleyişe müdahale olasılıklarının tamamen ortadan kaldırılması ve özlenen huzur ortamının tesis edilmesi için, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları Türkiye’de demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile yerleşmesi için mücadele etmeli, evrensel haklar temelinde çoğulcu, sivil, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, çağdaş bir anayasa en kısa sürede oluşturulmalıdır.

Siyasal sorunların ancak demokratik işleyiş içinde çözülebileceği inancıyla, gerekçesi ne olursa olsun ilkesel olarak her türlü darbeye karşıyız.

Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Bursa Çerkes Kültür Derneği olarak çoğulcu ve demokratik bir Türkiye için her zaman kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız'dan Huzurevi ziyareti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nasır Yıldız Huzurevi ziyareti yaptı.

Haberi Oku

banner108