BURSA HABERLERİ:
Yıldırım'da Mutluluğa ‘Engel' Yok!
‘ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ’

Bütün dezavantajlı grupların şehre aidiyetlerini artırmak ve en güzel şekilde yaşamalarını sağlamak için tüm imkanları seferber ettiklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yüzde 13’ü engelli olan bir ilçe olarak yüksek bir orana sahibiz. Engelli kardeşlerimizin hayata bağlılıklarına katkı sunmak adına kültür turlarımızla Türkiye’nin tarihi ve doğal mirası olan turizm merkezi şehirlerini gezip görebilecekleri imkanlar tanıyoruz. 180 engelli kardeşimizi aileleri ile birlikte rehberler eşliğinde tarihin akışının değiştiği, ecdadımızın ‘Geçilmez’ dedirttiği Çanakkale’yi, Fars topraklarından Viyana’ya, Kuzey Afrika’dan Hicaz’a üç kıtada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’na 470 yıl boyunca başkentlik yapan İstanbul’u ve Karadeniz’in tarih ve doğa harikası Amasra’yı gezmelerini sağlayarak tüm bu güzellikleri yakından görme fırsatı tanıdık. Engelli kardeşlerimizin güzel bir gün geçirmesi, onların mutlu olması, bizlerin de mutluluğudur” diye konuştu.
 
‘DAYANIŞMAMIZ ARTARAK SÜRECEK’

Öte yandan Yıldırım Belediyesi Kültür Turları’yla bugüne kadar 15 binin üzerinde ilçe sakinine Türkiye’nin turizm merkezi şehirlerini yakından görme fırsatı tanıdıklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Geçtiğimiz yıldan bu yana belediyemizce düzenlediğimiz kültür turlarıyla, kadim medeniyetimizin otağı olan Yıldırım ilçemizde yaşayan kardeşlerimizi tarihi ve turistik merkezle buluşturuyoruz. Hemşehrilerimizi, Konya’ya, Nevşehir’e, Edirne’ye, Amasra’ya, Çanakkale’ye ve İstanbul’a götürerek hem şehirler arasında kültürel alışveriş gerçekleşmesini sağlıyor, hem de vatandaşlarımızın unutamayacağı hatıralar edindiği bir gün yaşatıyoruz. Kültür turlarımızda özellikle dezavantajlı gruplarımıza öncelik tanıyoruz. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, engellilerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tüm hizmetlerimizde olduğu gibi bu faaliyetimizde de pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Yıldırım’daki bu dayanışmayı hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku