BURSA HABERLERİ:
Yeni Meclis Salonunun Kapıları Açıldı!

Açılışın ardından meclis üyeleri ve konuklar Nilüfer ‘Barış Meclisi’ne geçti. Yeni salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dağlıca’da şehit verdiğimiz canlarımızı saygıyla anıyorum. Kendilerine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Her gün tazelenen acılarımız artık sona ersin. Teröre ve terörizme destek verenlere lanet olsun” dedi. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetimin meclis salonuna ‘Barış meclisi’ adını verdiğini vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Barış, hemen şimdi’ diyoruz. İnadına, inadına barış. Biz, demokrasinin yerelden gelişmesi için 2009 yılında Mahalle Komiteleri sürecini başlattık. Türkiye’de ilk kez, Meclis’te adeta bir devrim niteliğinde adımlar attık. Kurduğumuz 9 çalışma komisyonunun görev yetki ve esaslarını, meclisimizin kararıyla Türkiye’de ilk kez belirledik. İşte, demokrasiyi yerelden yeşertecek Nilüfer modelinin ana unsurlarından biri olan Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne de 2014 yılında geçtik. Nilüfer Belediyesi Halk Evi adını da, yine vatandaşlarla birlikte belirledi. Türkiye’de yine ilk kez örnek bir çalışmaya imza atarak, vatandaşla milletvekillerini Halkın Evi’nde buluşturmaya başladık.” dedi.
Meclis salonu hakkında bilgiler de veren Başkan Bozbey, “Meclis’te ilk söz hakkı yıllardır kendilerinde olan Nilüferliler, Nilüfer ‘Barış meclisi’nde oturumlarımızı kendilerine ayrılan koltuklarda, ya da internet yayını üzerinden canlı olarak izleyebilecek.” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108