BURSA HABERLERİ:
Yağmurla Beraber Hamsi Ucuzlar!

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ve Gemlik Balıkçılar Derneği İkinci Başkanı Zeki Hazer, şunları dile getirdi: “Şuan körfezimizde bir tek hamsi balığı var, başka balık yok. Hamsi bol, kayıklar Armutlu Esenköy açıklarında 300 kasa, 500 kasa, bin kasa günlük alıyorlar. Fiyat şuan 10 lira ama bol olduğu günler 5 liraya kadar düşer. Marmara’da hamsi bol ama büyük tekneler var. Bunları bu körfez kaldırmaz. Gırgır teknelerinin Gemlik körfezinde, Bandırma körfezinde yasaklanması gerekiyor.”
Balıkçı Erdoğan Alçıcı ise balık fiyatlarının şimdilik 10 lira civarında kaldığını söyledi. Alçıcı, “Hamsi şuan 10 lira ama bollaştığı zaman fiyat düşer. Yağmurlar yağmaya başlar, tahmin ediyorum Kurban Bayramından sonra hamsi bol olur. Bazen bol balık oldu 5 liraya sattık, 7-8 liraya sattık ama iki gündür balık kıt biraz, o yüzden 10 liraya satılıyor. Ama bu paralar normal. Balık güzel. Alan memnun. Kıymanın kilosu 40 lira, halkımız fakir. Balık alabiliyor.” diye konuştu.
Av sezonu, 15 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108