BURSA HABERLERİ:
Uludağ Üniversitesi'nin Doğal Ürünlerine Rağbet!

Ziraat ve Veterinerlik Fakülteleri’nin ortak girişimleri ile oluşturulan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) tamamen hijyenik ve bilimsel ortamlarda üretilen onlarca et, süt ve yumurta çeşitleri üniversite çalışanları ve Bursalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Domates suyu, domates salçası, elma suyu, sirke, tarhana, sele zeytini, salamura siyah zeytin, tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtası, devekuşu yumurtası, devekuşu eti, keçi sütü, elma, üzüm, süs bitkileri, kesme çiçek ve bitkiler için sıvı besin çözeltileri en çok satılan ürünlerin başında geliyor.
HEM EĞİTİM, HEM ÜRETİM
Toplam 2 bin 250 dekarlık arazi üzerinde kurulan tesislerde meyve ve sebze çeşitlerinin üretimi de Gıda Mühendisliği Bölümü kontrolünde tamamen doğal yollardan gerçekleştiriliyor. Öğrencilere eğitim ve öğretim amaçlı hayvan yetiştiriciliğinin de yapıldığı tesislerde hijyen ve dini kurallara uygun olarak elde edilen et ve et ürünleri, satış mağazalarında tüketicinin beğenisine sunuluyor.
DOĞAL ÜRÜNLER İKİ MAĞAZADA SATIŞTA
Üniversite bünyesinde şimdilik Tıp Fakültesi içerisinde ve Mediko-Sosyal Tesisleri’nde olmak üzere iki satış mağazası ile vatandaşların beğenisine sunulan ürünler hafta içi her gün 09.00 ve 17.00 saatleri arasında temin edilebiliyor. Hijyenik satış mağazalarında taze olarak muhafaza edilen doğal ürünleri üniversite personeli ve vatandaşlar da perakende olarak satın alabiliyor.
Bu arada Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üretilen cevizler de artık satış mağazalarından temin edilebilecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku