BURSA HABERLERİ:
TÜRK DÜNYASI'NIN NABZI BURSA'DA ATIYOR

Son yıllarda üst üste gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) bir kez daha anlamlı bir projeye imza atıyor. Türk Dünyası ülkeleri ile Ortadoğu ve Balkanlar’daki şehit ve gazi çocuklarını Bursa’da buluşturan kardeşlik projesi, “Evlad-ı Fatihan Payitahtta buluşuyor” başlığıyla hayata geçiyor. Bursa Valiliği’nin himayelerinde ASGD tarafından gerçekleştirilen projeye Bursa Büyükşehir, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Nilüfer Belediyeleri ve TİKA da destek veriyor. Bursa’ya gelen Evlaf
              ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 22 Kasım Perşembe(bugün) başlayan projenin, yurtiçi ve yurtdışından toplam 65 katılımla gerçekleşeceğini ve geniş kapsamlı etkinliklerle 4 günlük program dahilinde yapılarak 25 Kasım’da sona ereceğini ifade etti.
              “Ülkemizde ve Türk Dünyası ülkelerinde verilen anlamlı milli mücadelelerde şahadete erip şehitlik mertebesine ulaşmanın ve gazilik unvanını kazanmanın, gerçekten çok ayrı bir anlamı vardır.  Dinimizde de çok özel yeri bulunan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin; biliyoruz ki aileleri, anne, babaları ile çocukları: uğrunda can ve kan verilen millete emanettir” diyen Erdoğan şöyle konuştu:
               “Türk Dünyası ülkeleri arasında Azerbaycan’da Karabağ, Hocalı ve Nahcıvan, Balkanlarda Srebrenitsa, Kosova ve Bosna Hersek, K.Irak’ta Musul, Kerkük, Tuzhurmatu, Filistin’de Gazze başta olmak üzere, Türk Milleti için tarihsel öneme haiz bölgelerde yaşayan soydaşlarımız anlamlı mücadeleler içinde olmuşlardır. Nitekim bu mücadeleler neticesinde binlerce şehit verilmiş, ortak kültüre sahip olduğumuz on binlerce insan bu hain savaşlarda gazilik mertebesine erişmiştir. İşte bunların tamamı son tahlilde “Evladı-ı Fatihan” diye tanımlanan ve fetihler sırasında Anadolu’dan göç ederek o bölgelerde tarihi mücadelelerde omuz omuza savaşan kahraman soydaşlarımızdır. Ve bu savaşlarda ne yazık ki geride gözü yaşlı aileler, anneler, babalar, çocuklar kalmıştır. İşte bu noktadan hareketle, ülkemizdeki şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile Türk Dünyası ülkelerindeki şehit ve gazilerin çocuklarının buluşturulmasını hedefleyen “EVLAD-I FATİHAN PAYİTAHTTA BULUŞUYOR KARDEŞLİK PROJESİ” tadıyla bir sosyal sorumluluk çalışmasının gerçekleştirilmesini hedefledik. Bu nedenle “Hikayemiz Aynı” temasıyla, Türk Dünyası’nın nabzının Bursa’da atmasını sağlamış olacağız. Mustafakemalpaşa’da yapılacak panelin ardından, Bursa’daki tarihi, turistik ören yerleri gezileri şeklinde geçecek olan etkinliğin Büyük Türk Dünyası Birliği’ne de katkı koyacağına inanıyoruz. Bursa Valiliği’nin hamiliğinde gerçekleşen projemize destek olan Büyükşehir, Osmangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer Belediyeleri ile TİKA, Kardelen, İnoksan ve Massachi’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca projemizin hayata geçmesine katkı koyan Azerbaycan Reaksiya TV ve www.reaksiya.az İnternet Haber Sitesi Sahibi Gazeteci Zaur Gariboğlu’na ve proje koordinatörlüğünü üstlenen Aydoğdu Medya ve sosyal medya televizyonu CEP TV Sahibi  Ömer Aydoğdu’ya sonsuz teşekkürler ediyoruz.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku