Mustafakemalpaşa Haberleri:
TOBB'dan Mustafakemalpaşa'ya okul sözü

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası (MKPTSO) tarafından düzenlenen ‘Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı.
2013 yılından beri vergi şampiyonu olan ve istihdama katkı sunan iş insanları ile birlikte girişimcilere ödüllerin verildiği törenin açılışında konuşan MKPTSO Başkanı İbrahim Dırakman, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’dan Mustafakemalpaşa’ya bir ilkokul yaptırmasını istedi.
 
Dırakman söz istedi
 
Dırakman: “ Geçmiş dönemlerde katıldığımız bir toplantıda TOBB’un 81 ile 81 okul projesi vardı. Başkanımız, ilçelerde de bu projenin başlayacağı sözünü vermişti. O dönem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini onur ve şerefle taşıyan ilçemize bir ilkokul yapılmasını talep etmiştik. Daha sonrada bu talebimizi yenilemiştik. Gazi’nin adının Mustafakemalpaşa’da yaşatılmasını istiyoruz. Davetlilerin önünde başkanımızdan söz almak istiyorum” dedi.
Daha sonra söz alan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da Mustafakemalpaşa’nın hem tarım-hayvancılık hem sanayi hem de madencilik kenti olduğunu söyledi.
Tarım ve hayvancılık ürünlerinde bölgenin lokomotifinin Mustafakemalpaşa olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu: “ 2 OSB’miz var. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi gelişiyor. Uluabat Gölü, Tümbüldek Kaplıcası ve Suuçtu Şelalesi gibi önemli turizm potansiyellerimiz var. Peynir Tatlısı’nın coğrafi işaretini alan Mustafakemalpaşa TSO değerlerine, markalarına sahip çıkıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamlanmasıyla Mustafakemalpaşa önemli bir kavşak noktası haline gelecek. İstanbul'a 1,5 saatte, İzmir'e 2 saatte ulaşmak mümkün olacak. Mustafakemalpaşa’nın geleceği bugünden daha parlak ” dedi.
 
‘Sözüm söz’
 
Konuşmasında Mustafakemalpaşa’ya bir okul yapılmasını desteklediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu: “ 81 ile 81 okul projesi 2013’de aldığımız bir karardır. Bu okulları tamamlıyoruz. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile son 12 okulun protokolünü imzaladık. Bu yılın sonu itibariyle de bu okulları bitireceğiz. 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız var. Allah ömür ve görev verirse sözüm söz, Mustafakemalpaşa’ya bir okul yapacağız ” dedi.
 
‘Yer tahsisi yaparız’
 
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise TOBB’un okul kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek: “ İnşallah eğitime güzel bir destek olacak. Biz okul yapımı için yer tahsis etmeye hazırız ” ifadelerini kullandı.
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

CHP'li Şükrü Erdem suç duyurusunda bulundu
CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, sözlerini çarpıtarak yayın yapan ve paylaşımlarda...

Haberi Oku