BURSA HABERLERİ:
Stoch Bu Gün Gelecek Transferi Bitireceğiz!

 Ertuğrul Sağlam, ligin ikinci haftasında karşılaşacakları Gaziantepspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Ligin ilk haftasında 1-0 mağlup oldukları Trabzonspor maçını değerlendiren tecrübeli hoca, "Sezona iyi bir başlangıç yapmak için geçtiğimiz hafta Trabzon deplasmanında oyuncularımız elinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Kazanabileceğimiz, mağlubiyet hak etmediğimiz bir mücadelenin sonunda istemediğimiz bir şekilde Trabzon deplasmanından eli boş döndük. Hiçbir zaman oyuncumuz gitti, yeni gelenler gelmedi, oynayacaklar oynamadı gibi mazeret üreten birisi olmadım. Biz o gün daha iyi şeyler yapabilirdik. Ama şunu yaptık, oyuncularımız hiçbir zaman maçtan kopmadı. Önde eksiklerimiz olmasına rağmen net pozisyonları değerlendiremedik. Yemememiz gereken bir gol yedik ve maalesef puan alamadık."

diye konuştu.

"TRANSFERİ BUGÜN TAMAMLIYORUZ"

Trabzonspor maçını bir kenara koyduklarını ve Gaziantepspor maçına konsantre olduklarını belirten Sağlam, şöyle devam etti: "Gaziantepspor ile bence kendi taraftarımızın önünde sezonun açılışını yapacağız. Yeni gelen arkadaşlarımız oldu. Kadroya sonradan katılanlar oldu. Trabzonspor maçından sonra katılanlar oldu. Bugün bir arkadaşımız daha gelecek. Çalışmalarımız devam ediyor. İkinci iyi arkadaşımızın da sonuçlanmasını bekliyoruz. Bugün itibariyle transfere nokta koymayı planladık. Her şey istediğimiz gibi gelişirse bugün transferi tamamlarız. Bundan sonra bu kadronun birbiri ile uyumu, adaptasyonu sağlayacak çalışmalar yoğunluk vereceğiz. Gaziantepspor karşılaşmasında, taraftarla alakalı beklentimi bu sefer öne aldım, dolayısıyla Gaziantepspor karşısında yeni katılacak oyuncularımızın da oluşturacağı güzel bir takım atmosferi ile taraftarın oluşturacağı güzel atmosferde keyifli bir karşılaşma oynayarak sezonun ilk galibiyetini almak istiyoruz. Taraftarın gururla izleyeceği, takım kazanırken de kaybederken de herkes tarafından alkışlanacak, gerek saha içi gerek saha dışı prensipleri ile bu takım davranışları ve söylemleri ile de herkesin parmakla gösterdiği bir takım olacak. Bu konuda tavizimiz olmamıştır. Şuanda Türk futbolunda öne çıkarılması gereken konu da budur. Gaziantepspor maçı kolay olmayacak. Onlar 10 kişi oynamalarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Şanssız bir mağlubiyet aldılar. Onlar da iyi bir başlangıç yapmak isteyecekler. Dolayısıyla bu doğrultuda kıyasıya mücadele eden bir takım olacaklar. Biz tabi ligin üst sıraları için mücadele eden, futbol kamuoyunun beklentisi olan bir takım olduğunu biliyoruz. Her hafta performansı artan ve iyi bir yere gelen takım olacağız inşallah."

"STOCH BU AKŞAM BİZE KATILACAK"

Tomas Necid'in takımla birlikte çalışmaya başladığını belirten başarılı hoca, "Necid, dün takımla birlikte koşmaya başladı. Hafta sonu kendisinden faydalanacağız. Sutter ile ilgili şanssız bir dönem yaşıyoruz. Stoch İnşallah akşam bize katılacak. Eksilen oyuncularımızın yerine katılanların adaptasyonu, uyumu ile alakalı çalışıyoruz. Bugün Stoch ile beraber bir başka arkadaşımızın da işinin sonlanması ile bunları da biran evvel aramıza katıp takımızı tamamlamak istiyoruz. Direk oynayan oyuncuların ayrılması ve yeni oyuncu katma kolay değil. Dünyanın her yerinde takımlar böyle durumlarda süre istiyorlar. Biz tabi biraz daha bu süreci en az zaman dilimi içinde halledip inşallah iyi bir takım olacağız. Bursaspor'u sevenlerin, Bursaspor'a gönül verenlerin bu doğrultuda takımlarına yardımcı olması en büyük beklentimiz."

"CUCAK'IN OYNAMAMASI İÇİN NEDEN YOK"

Sağlam, bir gazetecinin, yeni transfer Cucak'ın oynayıp oynamayacağı yönündeki soruya şu karşılığı verdi: "Cucak'ın oynamaması için bir olumsuzluk yok şuanda. Kendisi de hazır durumda. Allah bir kaza bela vermezse oynatmayı düşünüyoruz. Stoch'la alakalı ufak pürüzler var. Fenerbahçe dün akşam bir maç oynadı. Daha Türkiye'ye gelmediler. Öğleden sonra bu, pürüz demeyelim de imzalar var, bazı prosedürler var, onların hallolmasını bekliyoruz. İnşallah akşam aramıza katılır."

"GEÇEN SENEDEN DAHA KALİTELİ BİR TAKIM OLDUK"

Bir gazetecinin, "Takımdan ayrılanlarla ilgili hayal kırıklığınız oldu mu?" şeklindeki sorusu üzerine Ertuğrul Sağlam, şunları dile getirdi: "Bazı ayrılanlar, Şener ve Fernandao ile alakalı onlar biz gelmeden anlaşma yapmışlar. Bellucshi ile görüşmede ben de vardım. İkna oluyor gibi olmuştu ama sonradan adam gelmedi. Takımında da hala oynayamıyor, lisansı çıkmadı. Daha sonra ayrılanlarda inanın şunu yapmak istedik, bu oyuncuları takımımızda tutalım, çok fazla fire vermeyelim dedik. Şunu gördük ki bu arkadaşlarımızın yeni takımları ile imza atarken de bunu açıkça dile getirdiler, olmak istedikleri ve mutlu oldukları yerdeler diye açıklama yaptılar. Mukavelelerinizi iyileştirelim, sözleşmelerinizi yenileyelim dedik ama ısrarla Bakmabu da dahil Bursaspor'da oynamak istemediklerini söylediler. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bir takımda oynamak istemeyen bir oyuncuyu zorla tutamıyorsunuz, tutmamak da lazım. Onlar gittiler. Onların yenine yeni takviyeler yapmak istedik. Sonuçta bu değişimler istemeyerek de olsa yaşandı. Sayı olarak fazla bir değişiklik oldu. Bunun sıkıntıları olacak. Ama ben yürekten inanıyorum, bu takım çok iyi bir takım olacak. Aldığımız oyuncular da çok kaliteli ve kariyerli oyuncular, karakterli oyuncular. Bugün transferi tamamlamayı düşünüyoruz. Orta sahada bir oyuncu çalışmamız var. Bugün onu da bekliyoruz. Bu takım kadro kalitesi ve oyuncu kalitesi itibariyle geçen seneki takımla birbirine benzer hatta bazı noktalarda daha kaliteli bir takım haline geldik. Tabi ki bunların takım olması, uyum içinde olması, adaptasyonu zaman alacak. Ama ben 3 hafta 5 hafta demeyeceğim. Bu süreci en kısa zaman içinde tamamlayacağız."

"MUTLU TOPÇU 20 YILLIK DOSTUM"

Sağlam, daha önce birlikte çalıştıkları Mutlu Topçu ile ilk kez karşı karşıya gelecek olmaları konusunda ise "Herkes herkesi en iyi şekilde tanıyor. Geçen hafta lisansını çıkartamadığı oyuncular vardı. Bu hafta onlar da gelecek. Mutlu hoca ile yaklaşık 20 yıllık dostluğumuz var. 10 yıl da birlikte antrenör olarak çalıştık. Ona da Süper Lig hayatında başarılar diliyorum. Profesyonellikte bunlar var. Ülkeye mesaj vermek istiyorum. Futbolun içinde olan paydaşların birbirine saygı gösterdiği bir lig olsun istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108