BURSA HABERLERİ:
Soykırımın 22. Yılında Srebrenica!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Srebrenica soykırımının 22. yıldönümünde, Bosna Hersek’te gerçekleştirilen ve kendisinin de katıldığı ‘Marş Mira Barış Yürüyüşü’nde çekilen fotoğraflardan derlenerek hazırlanan sergide, tüm insanlara barış çağrısında bulundu.
Başkan Altepe, Bursa Kent Müzesi’nde açılan sergideki yürek yakan görüntülere dikkati çekerek, “Srebrenica katliamı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da gerçekleşen ve insanlık adına yapılmış büyük bir katliamdır. Bu katliamda Müslümanlara büyük acılar yaşatıldı. 1995 yılında yaşanan bu vahşetin yıldönümünde bizler de Bursa’dan bir ekiple yürüyüşe katılarak Boşnak kardeşlerimizle birlikte üzüldük, ağladık ve o acıyı birlikte hatırladık” dedi.
“Büyük insanlık dramı unutulmamalı”
Başkan Altepe, Srebrenica’daki katliamdan kaçanların orman yolundan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı ve halk arasında ‘Ölüm Yolu’ olarak da bilinen güzergâhta düzenlenen ‘Barış Yürüyüşü’ne
(Marş Mira) yaklaşık 6 bin kişinin katıldığını hatırlatarak, “Srebrenica katliamının 22. yıldönümü anma törenlerine Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de destek verdik. Düzenlediğimiz organizasyon ile Bursalı gazeteciler, akademisyenler, Dağcılık Federasyonu, Kent Konseyi, Çevrem Derneği, Bursaspor Taraftarlar Derneği, BUFSAD ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik heyetle, ölüm yolunda düzenlenen barış yürüyüşüne katıldık. İnsanlık, medeniyet ve merhamet sadece bizim milletimizde var. Srebrenica’da yaşanan büyük insanlık dramı unutulmamalı. Müslüman Boşnak kardeşlerimizin dramı unutulmamalı, ders alınmalı. Açtığımız bu anlamlı fotoğraf sergisi ile katliamın 22. yılında şahit olduklarımızı, şehrimize aktarıyoruz. Herkesi sergiyi izlemeye davet ediyorum” diye konuştu. Başkan Altepe, Barış yürüyüşüne katılan Bursa heyetine katılım belgelerini de verdi.
“Srebrenica hiçbir zaman silinmeyecek bir yaradır”
Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic de serginin açılışında duygusal bir konuşma yaptı. Muhic, Srebrenica’da yaşanan katliama dair değerlendirmelerini paylaşırken, “8372 kişinin yaşamını yitirdiği bu acı olayda 12 bin kişi de kayboldu. Her gün toplu mezarlar ortaya çıkıyor ve sayı giderek artıyor. Hatırlamak ve unutmamak gerek. Srebrenica hiçbir zaman silinmeyecek bir yaradır” dedi.
Muhic, değerli proje için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, Başkan Altepe’ye duyarlılıklarından dolayı plaket verdi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de açıklamasında, Türk Milleti’nin köklü bir medeniyete ve farklı etnik kökenlerin bir arada yaşadığı hoşgörüye sahip olduğunu belirterek, zulme uğrayanlara her zaman yardımcı olmanın değerine vurgu yaptı. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise projenin önemine işaret ederek, anlamlı çalışmada emeği geçenleri tebrik etti. Konuşmaların ardından ‘Srebrenica Soykırımı ve Marş Mira Barış Yürüyüşü’nü konu alan belgeselleri izleyen Başkan Altepe, açılışını yaptığı sergideki 80 eseri ilgiyle inceledi. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği ‘Soykırımın 22. Yılında Srebrenica’ adlı fotoğraf sergisi, 15 Ekim Pazar tarihine kadar Bursa Kent Müzesi’nde görülebilecek.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İnegöl'de nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri...
İnegöl Belediyesi, Kütüphaneler Haftasında Nöbetçi Kitaphanelerin enlerini belirledi. Yıl boyunca en çok...

Haberi Oku

banner108