BURSA HABERLERİ:
Sevgi Soysal Sempozyumu'nda buluşacaklar

2018 yılını yazar Sevgi Soysal’a adayan Nilüfer Belediyesi, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle ünlü yazarı okurlarla buluşturdu. Usta yazar Soysal ile ilgili yılın son etkinliği Hayatın Emekçisi Sevgi Soysal Sempozyumu olacak. Sempozyum, 14-15 Aralık tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek. Sevgi Soysal’ın ve edebiyatının ayrıntılı olarak ele alınacağı sempozyuma birçok değerli yazar, sanatçı ve akademisyenler katılacak. Sempozyumun 14 Aralık Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek açılışına Sevgi Soysal’ın kızı Funda Soysal da katılacak.

SANATÇILAR ESERLERİNİ OKUYACAK

Latife Tekin’in açılış konuşmacısı olacağı sempozyumun ilk gününde, tiyatro sanatçılarının yazarın eserlerinden pasajlar okuyacağı “Nasıl Yaşanır Hayat?” konulu Sevgi Soysal Okumaları yapılacak. Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği "Nasıl Yaşanır Hayat?"ın müziklerini Burçak Çöllü yaptı. Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu, Tante Rosa, Yenişehir'de Bir Öğle Vakti'den pasajları Ceren Erginsoy, Meltem Yılmazkaya, Sevinç Erbulak ve Şebnem Köstem okuyacak. 15 Aralık Cumartesi günü de  “Yaratıcılığın İzinde, Sevgi Soysal’ın Öykücülüğünün Özgünlüğü Nedir?”, “Sevgi Soysal’ın Romanlarında Kadın ve Erkek Rolleri”, “Sevgi Soysal’ın Yazıları ve Düşünce Dünyası”,  “Yenişehir’de Bir Öğle Vakti ve Şafak” ve kapanış oturumları düzenlenecek. Değerli akademisyen, yazar ve sanatçının katılacağı sempozyumun kapanış konuşmasını Burhan Sönmez yapacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı kapanışta ayrıca Yılın Yazarı Öykü Ödülleri de sahiplerini bulacak.

SEVGİ SOYSAL OKUYORUZ SERGİSİ

Küratörlüğünü Emre Senan’ın, danışmanlığını Semih Gümüş ve Funda Soysal’ın yaptığı “Sevgi Soysal Okuyoruz isimli sergi de sempozyum kapsamında 1 Aralık Cuma günü saat 19.00’da izlenime açılıyor. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108