BURSA HABERLERİ:
Osmangazi'den Kurbanlık Yakalama Timi!
Kurbanlık hayvanların kaçması ve vatandaşlara zarar vermesinin önüne geçmek isteyen Osmangazi Belediyesi, özel tim kurdu. Sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için kurulan tim aralarında veterinerlerin de bulunduğu 3’er kişilik 3 ekipten oluşuyor. Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde yer alan Veysel Karani ve Yunuseli Mahallelerinde kurulan kurban pazarlarında görev yapacak olan tim, bayramın son gününe kadar belediyeye gelen ihbarları değerlendirerek hizmet verecek.
Osmangazi Kurban Yakalama Timleri, kurbanlık hayvanların nasıl yakalayacakları konusunda Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğan Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde eğitim aldı. Sakinleştirici ilaç kullanımı hakkında veterinerlerden eğitim alan tim, bayram boyunca kaçan büyükbaş hayvanları halat ile yakalayarak ya da anestezi iğnesiyle bayıltarak sahiplerine teslim edecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her yıl yaşanan kurbanlık hayvanların kaçışlarının önüne geçmek adına özel eğitimli kurban yakalama timleri kurduklarını ifade etti. Başkan Dündar, “Toplam 9 personelden oluşan timler, vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacak” dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku