BURSA HABERLERİ:
Nâzım Hikmet'in izleri bu sergide

Nilüfer Belediyesi, büyük şair Nâzım Hikmet’in doğum yıl dönümünde özel bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. M. Melih Güneş’in “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” adlı kitabını projelendirilen ve kitapla aynı ismi taşıyan sergi, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve  M. Melih Güneş’in açılışına katıldığı sergiye, sanatseverler de büyük ilgi gösterdi.

“NÂZIM HER BİRİMİZİN YAŞAMINA DOKUNUYOR”

“Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisinde, Anjel Açıkgöz’ün eşi Hayk Açıkgöz’ün çektiği ve orijinallerinin ilk kez sergilendiği fotoğraflar, Nâzım Hikmet’in Anjel Açıkgöz’e armağan ettiği bir dikiş makinesi, usta şairin bazı oyunlarının ve “Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim” romanının müsveddeleri, imzalı bir kitabı ve el yazması notları , ilk kez halk önüne çıktı. Sergide ayrıca, Anjel Açıkgöz’ün Nâzım Hikmet ile anılarını anlattığı son görüntülerinden oluşan bir video da Nâzımseverlerle buluşuyor.

İlklerin yer aldığı serginin açılışında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kentte büyük ustanın izlerini her zaman yaşattıklarını ifade etti. Başkan Bozbey, “Nâzım Hikmet Kültürevimizle, çınarlığımızla, ama en önemlisi her yıl büyük şairimizi, doğum ve ölüm yıl dönümlerinde düşünceleri, umuda olan inancı, insana olan sevgisiyle anımsıyor, anımsatıyoruz. Nâzım, bir dünya insanı olarak bize bıraktığı düşünceleriyle, her birimizin yaşamına dokunuyor. Bizden öncekilere de, bugüne de, yarına da taşınıyor” dedi.

ANJEL AÇIKGÖZ’E İTHAF EDİLDİ

Melih Güneş’in küratörlüğünde açılan sergide, Açıkgöz ailesinin tanıklığıyla Nâzım’ın yaşamına daha yakından mercek tuttuklarını belirten Başkan Bozbey, “Onu, dostlarına verdiği emekle, yaşamlarını zenginleştirmesi, renklendirmesi ve sahip çıkmasıyla da tanıyoruz. En önemlisi, Nâzım’ı, yaşantısıyla tanıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Bozbey, “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisini aynı zamanda 2017 yılı Haziran ayında hayatını kaybeden Anjel Açıkgöz’e ithaf ettiklerini de sözlerine ekledi.

Serginin, 15 Mart’a kadar açık kalacağını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesi Büyük Usta’nın sürgün yaşamından izlere tanık olmaya davet etti. Sergiyi gezenlerin, bir ailenin ve onların hayatına bir “Ağabey” gibi giren Nâzım Hikmet’in, coşkularını ve niteliklerini hissedeceklerini söyleyen M. Melih Güneş de, ilkleri, Nâzım’ın Bursa’sında sergide bir araya getiren Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Mustafa Bozbey, M. Melih Güneş ile birlikte sergiyi gezdi.

NÂZIM HİKMET’İN BESTELENMİŞ ESERLERİNİ SÖYLEDİLER

Sergi açılışının ardından vokal grubu “Ychorus” Nâzım Hikmet Kültürevi’nde konser verdi. Farklı bir sahne performansı sergileyen grup, Nâzım Hikmet’in bestelenmiş eserleri ile çeşitli türküleri seslendirdi. Gecenin sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan “Ychorus” grubuna, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman çiçek vererek teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108