BURSA HABERLERİ:
'Nitelikli Eleman İhtiyacını Çözmek-İstiyoruz!

 Kasım Tilki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş’u ziyaret etti. Bursa’nın Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğunu belirten İsmail Kuş, Türkiye ekonomisinin can damarı şehirlerden Bursa’ya yeni projeler kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bursa’da kamu kurumları ile ortak hareket ederek kent ekonomisine ivme getirdiklerini açıklayan İsmail Kuş, Bursa iş dünyası için yeni hizmetlere imza atacaklarını vurguladı. 

Bursa’nın işsizlik oranı bakımından Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Kuş, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için gayret ettiklerini vurguladı. BTSO olarak mesleki eğitim alanında BUTGEM’in önemli bir hazine olduğuna işaret eden Kuş, Bursa’da işsizlik değil, işçisizlik meselesi olduğunu anlattı. 

Sektörel analiz toplantılarında BTSO üyelerinin en çok nitelikli personel ihtiyacını ilettiğini belirten Kuş, “BTSO olarak işçisizlik meselesini çözmek için gayret ediyoruz. Bursalı KOBİ’lerimizin bu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için BUTGEM’de yeni eğitim programlarına imza attık. BEBKA’nın destekleriyle kapasitesini artırdığımız BUTGEM, mesleki eğitime değer katmaya devam ediyor. Ayrıca Bursa’da nitelikli iş gücünü ve iş güvenliğini geliştirebilmek adına BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdik. MESYEB de Güney Marmara’nın ilk merkezi konumunda yer alıyor.” dedi. 

“NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

İş-Kur İl Müdürü Kasım Tilki ise “Bursa’da nitelikli personel ihtiyacı var. Bursa’da işçisizlik meselesini çözmek için uğraşıyoruz. İş-Kur olarak mesleki eğitim programları ve çeşitli organizasyonları düzenliyoruz. Bu konuda BTSO’nun desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Geçtiğimiz sene 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda BTSO’nun katkılarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere desteğini hiç azaltmayan BTSO’ya teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.


Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108