BURSA HABERLERİ:
Nilüfer'in 2019 bütçesi 394 milyon TL

Giderlerin arttığını, gelirlerin de azaldığını ifade eden Başkan Bozbey, “Nilüferlilerin yaşam standartlarının aksamaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer Belediyesi’nin performans programı ile 2019 mali yılı bütçesini görüşmek için toplandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığındaki toplantı, Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşti. Bütçe görüşmelerine geçilmeden önce açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Bozbey, yerel yönetimlerin olanaklarının daralmasından dolayı yaşanan zorluklara dikkat çekti. Başkan Bozbey, buna rağmen Nilüferliler’in yaşam standartlarının aksamaması ve Nilüferliler’e daha iyi hizmet vermek için giderek artan çaba ve ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Merkezi yönetimin, yerel yönetimlerin olanaklarını gittikçe daraltması söz konusu. Örneğin sanayi bölgelerine tanınan vergi muafiyeti, AVM ruhsatlarının artık büyükşehir belediyesi tarafından veriliyor olması, taşeronlarla ilgili düzenlemenin personel maliyetlerimizi artırması sorunlardan bazıları. Ayrıca, ülkedeki ekonomik sorunların emlak vergilerinin tahsilatlarına da yansıması gibi nedenlerle giderlerimizin artıp, gelirlerimizin azalması yüzünden yaşadığımız sıkıntılar, önümüzde hızla yükselen bir engel haline gelse de biz, şevkimizi kırmadan 2019’da da aynı istekle çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı gözden geçirerek, bazı etkinliklerimizi azaltıp, maliyetleri elimizden geldiğince düşürerek Nilüferliler’in yaşam standartlarının aksamaması için elimizden geleni yapacağız.”

Nilüfer’in, Bursa sınırlarını aşan, ülkeye ve dünyaya yayılan bir örnek haline geldiğini söyleyen Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak il ve büyükşehir belediyelerinin dahi yapamadığı hizmetleri yapan bir kurum haline geldiğini belirtti. Başkan Bozbey şöyle devam etti: “İnanıyorum ki, Nilüfer’de herkes bu ayrıcalığı yaşıyor, Nilüfer örneğinden gurur duyuyor, Türkiye’nin ya da dünyanın hangi köşesine giderse gitsin ‘Nilüferliyim’ dediğinde, aldığı övgülerle onurlanıyor.” Nilüfer Belediyesi’nin, EFQM Mükemmellik Modeli’ni Türkiye’de uygulayan tek kurum olduğunu belirten Başkan Bozbey, her şeyin ölçüme dayalı olduğunu ve belgeler üzerinden yapıldığını söyledi.

BOZBEY: VERGİ TAHSİLATI YÜZDE 69’A DÜŞTÜ

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu’nun sorularını da yanıtlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2018 yılında 106 milyon TL tahakkuk olduğunu, bu rakamın geçen yıldan devredenlerle birlikte 145 milyon TL’ye ulaştığını ancak toplanan paranın yaklaşık 57 milyon TL olduğunu ifade etti. 5 yıl önce vergi tahsilat oranının yüzde 85-90 civarında olduğunu belirten Başkan Bozbey, bu oranın 2017 yılında yüzde 69’a düştüğünü söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin 116 milyon TL alacağına karşılık, 128 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Bozbey, “Aslına bakarsanız, arada 10 milyon TL fark var. Ancak alacaklarımızın toplanamayacağı endişemiz büyük. İnsanlar, oturdukları binanın vergisini vermekle ilgili sorun yaşıyor. Diğer harçlarda da azalmalar söz konusu. Bir taraftan arazi satmayacaksın, diğer taraftan da bütçede açık vereceksin, hizmet üretemeyeceksin, artan maliyetleri karşılayacaksın. Bütçeye göre hesabımızı yapıyoruz, ardından bir karar çıkıyor, hesap uymuyor. Nilüfer Belediyesi’nin 2018 yılında sadece 2-3 maddeden kaynaklanan yaklaşık 29 milyon TL zararı var. Bu açığı satışlarla kapatmaya çalışıyoruz. Bizim işimiz, hatamız da olsa doğru bilgiyi vermek” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin borcunun büyük bir kısmının İller Bankası’na olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Gönlümüzden geçen hiç faiz ödememek. Keşke öyle bir olanağa sahip olsak. Gelirlerimizin tamamını alabilsek, zaten buna ihtiyaç kalmayacaktır. Bu sene 50 milyon TL satış yaptık. Bundan sonra da belki 15-20 milyon TL daha satış yapabiliriz. En azından zorunlu ödemelerimizi yapmak durumundayız. Personelimizin maaşlarını, elektriği, suyu, doğalgazı ödemek zorundayız. Zorunlu hizmetlerimizi yapmak durumundayız. Bunları yapmazsak bizim kurum olma özelliğimiz kalmaz” diye konuştu.

Olumsuzluklara rağmen bütçe ve performans programını en iyi şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Bozbey, şöyle devam etti: “Kaynaklarımızı doğru kullanarak, Nilüferliler’e verdiğimiz sözlerin büyük kısmını yerine getirdik. Bunda da iddialıyız. Borçlu bir Nilüfer değil, ekonomi düzelirse tam tersine belki 10 sene sonra bütçesinde fazlalık çıkan bir Nilüfer’e doğru yolculuğumuz devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütçemizin Nilüfer halkına hayırlı olmasını diliyorum. Güzel, nitelikli hizmetlerle örnek ve lider kuruma yakışır hizmetlerle bir 19 daha devam edecek diye düşünüyorum.”

Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından bütçe sunumunu Mali Hizmetler Müdürü Gamze Seza Gürge yaptı. Yapılan oylamada Nilüfer Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 394 milyon lira olarak kabul edildi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108