BURSA HABERLERİ:
Nilüfer'de yer altı çöp konteynerleri yaygınlaşıyor

Nilüfer Belediyesi,  halk sağlığının korunması, çöp kokusu, çöp suyu gibi problemlerin  önünü geçmek amacıyla 2009 yılından bugüne 835 yer altı çöp konteynerini, vatandaşların hizmetine sundu. Ancak , 370 yer altı konteyneri , teknik şartnameye uygun yapılmadığı gerekçesiyle mahkemeye taşındı. Bu süreçte bu çöp konteynerleri ,  etrafı tel örgüyle kapatılarak mahkeme kararı beklendi. Konunun uzlaşma ile sonuçlanmasının ardından etrafı tel örgülerle çevrili 370 yer altı çöp konteyneri yeniden Nilüferliler’in hizmetine sunuldu.

Yer altı çöp konteynerlerinin etrafındaki tel örgüler, Nilüfer Belediyesi ekipleri tarafından sökülürken, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da incelemelerde bulundu. Mahkemenin aldığı kararı değerlendiren Kayaoğlu, "Önemli olan halkın sağlığı ve temiz bir çevre" dedi. Adil Kayaoğlu, "Yer altında yüksek hacimde depolama yaparak evsel atıklar ile vatandaşlarımızın temasını azaltmak için böyle bir uygulamaya yürütüyoruz. Ancak  teknik şartnameye uygun yapılmadığı gerekçesiyle bir mahkeme süreci yaşadık ve bu sürecin hukuksal anlamda sonuçlanmasını bekledik.  

Alınan kararla birlikte 370 yer altı çöp konteynerimizi yeniden vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz" diye konuştu. Nilüfer genelinde toplam 835 adet yer altı çöp konteyneri olduğunu belirten  Kayaoğlu, "1 yer altı çöp konteyneri 9 adet 400 litre galvanize konteyner hacmine sahip. 2009 yılından beri uyguladığımız projeyi, yeni yatırımlarla yaygınlaştırmak istiyoruz. Daha önce Nilüfer Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda da 10 daire ve üzerinde olan yeni inşaat projelerinde yeraltı konteynerlerinin yapılması zorunlu hale geldi" dedi.  

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108