BURSA HABERLERİ:
Mudanya'nın Ziynetlerini Ortaya Çıkartıyor!

 Tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin ardından ilçelerdeki ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına hız verdi. Bursa’nın denize açılan kapısı olan Mudanya’da da tarihi miras yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hasanbey Mahallesi’nde 1653 yılında inşa edilen ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Hasan Bey Hamamı’nda mülkiyet sorununun çözülmesinin ardından başlatılan restorasyon çalışmalarına hız verdi.

Bu yıl faaliyet başlayacak

UNESCO ile birlikte Bursa’nın değerlerinin artık evrensel değer niteliği taşıdığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu bilinçle ilçelerdeki tarihi miras yatırımlarına da hız verdiklerini söyledi. Mudanya’nın da tarihi miras alanında en fazla yatırım yaptıkları ilçelerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Hasan Bey hamamı da Mudanya’nın kalbinde önemli bir eser. Yaklaşık 400 metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan hamam, gerek define arayanlar yüzünden gerekse bakımsızlık yüzünden harabeye dönmüştü. Mülkiyet sorununun çözülmesinin ardından restorasyon çalışmalarına başladık. Bir taraftan güçlendirme çalışmaları yapılırken, diğer taraftan da restorasyon çalışmaları yapılıyor. Çevredeki binalar kamulaştırılarak, tarihi hamamın çevresi açıldı. Dış cephedeki çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı. Burası da sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze dönüşecek. Hedefimiz bu yıl içinde burada faaliyetleri başlatmak” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108