BURSA HABERLERİ:
Mudanya'da Şenlikler Başlıyor!
Mudanya Belediyesi’nin ilçenin en önemli tarım ürünlerinin tanıtımını sağlamak amacıyla geleneksel hale getirdiği şenlikler 30 Temmuz Pazar günü Tirilye Zeytin Şenliği ile başlıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar sürecek etkinliklerde Mudanya’nın üç karası olarak nitelendirilen siyah zeytin, kara incir ve siyah üzüm dünyaya tanıtılacak. 30 Temmuz Pazar günü saat: 15:00’da Tirilye Mahallesi’nde başlayacak etkinliklerde “En iyi zeytinyağı yarışması”, “En iyi zeytin yarışması” gibi yarışmaların yanı sıra Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinin katılımıyla zeytin ve zeytinyağının ele alınacağı panel düzenlenecek. Sivil Toplum Örgütlerinin kuracağı stantlarla katkıda bulunacağı Tirilye Zeytin Şenliği Coşkun Sabah konseri ile renklenecek. 
“ÜRÜNLERİMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Etkinlikler hakkında genel değerlendirme yaparak bilgiler veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, amaçlarının Mudanya’nın en önemli tarım ürünlerinin tanıtılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.  Tirilye Zeytin Şenliği’nin ardından, 20 Ağustos’ta Mürsel Kara İncir ve 10 Eylül tarihinde Çağrışan Bağ Bozumu Şenlikleri’nin yapılacağını belirten Türkyılmaz, “Bu etkinliklerimizin dışında 30 Ağustos Zafer Bayramı, 11 Ekim Mudanya Mütarekesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde en güzel şekilde kutlanacak” dedi. Livaneli Korosu, Sabahat Akkiraz, Haluk Levent ve Kubat gibi sanatçıların şenliklerde yer alacağını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Geleneksel hale getirdiğimiz şenliklerimizde ilçemizin ve ürünlerimizin tanıtımına da katkı sunmuş oluyoruz. Bu yıl da bütün vatandaşlarımızı şenlik coşkumuza katılmaya davet ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku