BURSA HABERLERİ:
Kurban Çukurları Açılıyor!
Kurban atıklarının atılması için açılmaya başlanan kurban çukurları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Vatandaşlarımızın çevremizi temiz tutmak ve halk sağlığını önemseme adına kurban atıklarını belirtilen çukurlara atmalarını özellikle ve önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
125 KURBAN ÇUKURU AÇILMAYA BAŞLADI
İlçe halkının Kurban Bayramını huşu içerisinde geçirmesi için gerekli tüm tedbir ve önlemleri aldıklarını belirten Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımızın kurban vecibelerini rahat bir şekilde yapmaları adına 8 bölgede kurban kesme ve parçalama yerlerimizi belirledik. Buna mukabil şehrin muhtelif yerlerinde kurban atıklarının atılması için toplam 125 adet kurban çukurunu da ekiplerimiz açmaya başladı. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini belediyemiz web sitesinden, sosyal medya hesaplarımızdan, mahalle muhtarlıklarına asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenebilecekler.”
KESİM YAPILACAK 8 BÖLGE
Belediye olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlarını rahat ve sağlıklı ortamlarda kesebilmesi için 8 nokta belirlediklerini belirten Aktaş, “Belirlenen bu kesim ve parçalama yerlerini sıralarsak; kapalı pazar yeri (Salı (Alanyurt) Pazarı), Merpa, Mesudiye muhtarlık yanı pazar alanı(kaya sokak), Pazartesi Pazar yeri, Cumartesi Pazar yeri, Mahmudiye mezarlığı karşısı boş alan, Alanyurt Fatih Mahallesi Afet Blokları ile Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi Afet Blokları. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımıza kanca dağıtımı ve kurban askı demirleri kurulacaktır. Kurban kesim alanlarında Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı da yapılacaktır” dedi.
3.GÜN ÇUKURLAR KAPATILACAK
Atık toplamak için ayrıca 5 m3’lük büyük konteynerler kesim yerlerinde hazır bulundurulacaktır diyen Aktaş, “Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmaları arife gününden bayram sabahına kadar devam edecek olup ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti bayram süresince devam edecektir. Kurban atıklarının toplanması ve çukurları kapatma işlemi, bayramın 1. Günü akşamı şehir merkezinden başlayıp doluluk oranına göre devam edecek olup, bayramın 3. Günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona erecektir. Ayrıca bayram öncesinde şehrimizde bulunan konteynerler dezenfekte edilerek yıkama işlemi gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.
Aktaş son olarak, “Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevdikleriyle nice bayramlara ulaşmalarını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108