BURSA HABERLERİ:
Kurban Bayramı Balıkesirli Bıçakçılara Yaradı!

 Karacabey'de bıçakçılık yapan Dündar Yaman, son günlerde bütün işlerinin bıçak bileylemek olduğunu ve yaklaşık bin adet civarı bıçak bilediklerini söyledi. Vatandaşların bıçak bileme ihtiyacını son günlerde fark ettiğini belirten Yaman, “Bayram zamanı daha yoğun oluyoruz. Bıçak en temel ihtiyaç. Bıçak bileme 3 lira, satış fiyatları ise 8 ila 15 lira arasında.” diye konuştu. Bıçakçılık sektörünün zayıfladığı dile getiren Yaman, yılın en bereketli zamanını Kurban Bayramı'nda yaşadıklarını belirtti.

“BIÇAĞINIZI USTA ELLER BİLEYLESİN”

Vatandaşların sokakta bıçak bileyleyenleri değil usta bıçakçıları tercih etmesini öneren Yaman, “Bıçak yeniden yapılmış gibi olacak, bilemenin adabı budur. Sadece bilemek değildir. Eskiyen yer atılır, bıçak tekrar baştan yapılır. Bunu yapabilecek usta sayısı nadir. Talebe yetişmeye çalışıyoruz. Gece gündüz bıçak bileyliyoruz. Balta, satır, bıçak, bütün ürünleri bileyliyoruz. Parası olmayandan da ücret almıyoruz.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku