BURSA HABERLERİ:
Konseyde gündem Çocuk Hakları Günü

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlanan ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ Bursa’da da unutulmadı. Bursa Kent Konseyi'nin destekleriyle Türk Kızılayı Bursa Toplum Merkezi tarafından düzenlenen 'Çocuk Şenliği Etkinliği'ne çeşitli okullardan yaklaşık 200 çocuk katıldı. Çocukların dilinde çocuk hakları konularında sunumların yapıldığı etkinlikte, maskotların eşliğinde dans eden ve şarkı söyleyen çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni konu ile ilgili yaptığı açıklamada, her çocuğun kendileri ve gelecekleri için söz söyleme hakkı olduğunu ifade etti. Kent konseylerinde bu fırsatın çocuklara sunulduğunu ifade eden Çepni ,”Bursa Kent Konseyi bünyesinde 5 meclis bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise çocuklarımıza ait. Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisimiz, çocukların kent yönetimine aktif olarak katılmaları, kendileri ve kentle ilgili sorunlarının çözümünde rol almaları ve çocukların yönetime katılmasında kurumsallaşmayı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Çocuklara yapılacak en büyük hizmetin onları sevgi ve şefkatle yetiştirmek olduğunun altını çizen Çepni, sevgi ve şefkatle büyüyen her çocuğun topluma faydalı bireyler olacağını vurguladı. Çepni, “Bu duygu ve düşüncelerle ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, sevgi ve barış dolu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku