BURSA HABERLERİ:
Kerbela'lar yaşanmasın

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi de Yıldırım’a bağlı Esenevler’deki Cem Evi’nde ‘Aşure ve Kurban Lokması’ etkinliği düzenledi. Yüzlerce
kişinin katıldığı etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı-Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çok sayıda temsilcisi de yer aldı.
AŞURE, KAYNAŞTIRDI
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Öztürk, bir arada yaşama kültürüne katkı koyduklarını belirterek, “12 günlük yas-ı matem orucunda insan nefsini ıslah etmesi, kendisi tokken aç ve susuz olanın halinden anlaması, inandığı tanrısal varlıkla kendisi arasında bağ kurup vicdani muhasebe yapması maksadıyla, arınarak oruç tutar. Tüm bunlar Hz. Hüseyin'in sevgisi ve mertliği ile Yezid’e karşı boyun eğmemesiyle birleştirilip yas-ı mateme girilir. Bir daha ‘Kerbela’lar yaşanmasın dilekleriyle aşure kaynatıp dağıttık. Tek temennimiz, yeryüzünde bir daha benzer katliamların yaşanmaması yönünde” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da “Diliyorum ki bu gökyüzünün altında aşure kardeşliği, dostluğu, dayanışması içerisinde birlikte olalım ve bu dayanışmayı benimseyelim” ifadelerini kullandı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de “Hemşerilerimizle
birliğin, bolluğun simgesi aşureyi paylaştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aşuremiz bereketli, muhabbetimiz daim olsun” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108