BURSA HABERLERİ:
KAMP TURİZMİ İÇİN İLK ADIM

Bu hususta Orhangazi Belediyesi’nin Haziran ayındaki meclis toplantısında alanın Ticaret ve Sanayi Odası’na 10 yıllığına kiralanması hususu görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edildi. Planlamaya göre bölgede yapılacak düzenleme ile Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin geleceği kamp ve karavan merkezi oluşturulacak.
Orhangazi Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısının en önemli gündem maddelerinden birisi de Dutluca Mahallesi altında yer alan eski futbol sahasını da içine alan geniş bir alanın 10 yıllığına Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilmesi ile ilgiliydi.
Kamp ve Karavan Merkezi planlanıyor
Orhangazi Belediyesi, Kaymakamlık ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçen dönemden bu yana yürütülen Turizm Planlama Çalışmaları kapsamında Orhangazi TSO Turizm Sektörü İhtiyaç raporu hazırladı. Rapora göre İznik gölü sahiline yakın bölgelerde Kamp ve Karavan Merkezi oluşturulabileceği yer aldı. Bu doğrultuda belirlenen alan ise İlçeye bağlı Dutluca Mahallesi altında yer alan eski futbol sahası ve etrafında Belediyeye ait arsalar tespit edildi. Bölgede yapılacak olan çalışma ile birlikte yeni düzenlemeler sonrasında o bölgenin Karavan ve Kamp Merkezi yapılması planlanıyor. Orhangazi Belediyesi’nin de işletme ortağı olmayı planladığı proje konusunda belirlenen arsanın Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’na 10 yıllığına kiralanması konusu Haziran ayı meclisinde görüşüldü. Konu Hukuk Komisyonuna sevk edildi. Madde onaylandıktan sonra bölgede kamp ve karavan merkezi kurulması için çalışmalar başlatılacak.
Bekir Aydın; Turizm raporu beni de heyecanlandırıyor
Belediye Başkanı Bekir Aydın konu ile ilgili mecliste yaptığı değerlendirmede önceki dönem başlayan Turizm planlamaları çalışmalarının raporlarının hazırlandığını belirterek ben de bu raporları inceledim. Beni de heyecanlandıran bir rapor dedi. Orhangazi Turizm Planlamasının ilk ayağı tanıtım toplantısının da en kısa zaman içerisinde yapılacağını ifade eden Başkan Aydın Orhangazi’de turizm konusunu daha ciddi bir şekilde ele aldıklarını ifade ederek, bizlere bu konuda ne görev düşüyorsa elimizden geleninin en iyisini yapmakla yükümlü olduklarını ifade etti. Aydın bu konuda Belediye’ye ait olan ilçeye bağlı Dutluca Mahallesi altında İznik gölü sahilinde yer alan ve eski futbol sahasının da olduğu alanı kapsayan bölge Turizm Sektörü İhtiyaç raporu doğrultusunda Kamp ve Karavan turizmine kazandırılmak üzere 10 yıl süreliğine Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsis edilmesi planlanıyor dedi.
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku