BURSA HABERLERİ:
İstanbul Caddesi Estetikle Buluşuyor!
Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirilen toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattında inşaat hızla sürerken, istasyonlara yapılan üstgeçitlerden biri şekillenmeye başladı. İstanbul Caddesi’nde ana iskeleti tamamlanan istasyondaki üstgeçidi yerinde inceleyen Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, marka kent Bursa yolundaki çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti. Bu çalışmalardan en önemlisinin İstanbul Caddesi’nde yapılan düzenlemeler olduğunu kaydeden Başkan Altepe, hafif raylı sistem yatırımıyla bölgenin vizyon değişikliğine gittiğini belirtti. Artık Bursa’nın herhangi bir bölgesinde oturan vatandaşın hafif raylı sistemi kullanarak terminale gelebileceğini, yine terminalden kent merkezi aktarmasıyla istenilen bölgeye rahatlıkla ulaşılabileceğini belirten Başkan Altepe, “Bize düşen, raylı sistemde mahalle beslemelerini çoğaltarak hattın verimli işlemesini sağlamak. Bu anlamda İstanbul Caddesi’nde inşaat hızlı bir şekilde sürüyor. Bu çalışmaya büyük önem veriyoruz” dedi.
Caddenin kimliği değişecek
Cadde üzerindeki çevre düzenleme ve raylı sistem çalışmalarının hızla devam ettiğini, yaklaşık 1 yıl sonra bölgenin bambaşka kimliğe bürüneceğini söyleyen Başkan Altepe, İstanbul Caddesi’ne yürüyen merdiven ve asansörlü, farklı mimarideki üst geçitlerin büyük değer katacağını söyledi. Her bir üst geçidin özenle projelendirildiğini ve montajların başladığını kaydeden Başkan Altepe, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etti. Her istasyonun iki yakasında da yürüyen merdiven ve asansörlerin bulunacağını, yolcuların zorlanmadan bu imalatları kullanacağını söyleyen Başkan Altepe, “Kaliteli malzemelerle Bursa’nın İstanbul girişi ayrı bir önem kazanacak. Köprüler en kaliteli malzemelerle yapılıyor. Her biri ortalama 1.5-2 milyon TL’ye mal olan bu köprüler, şehrimize ayrı hava katacak. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

İnegöl'de nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri...
İnegöl Belediyesi, Kütüphaneler Haftasında Nöbetçi Kitaphanelerin enlerini belirledi. Yıl boyunca en çok...

Haberi Oku

banner108