BURSA HABERLERİ:
İnşaat İşlerinde Belgesi Olmayana İş Yok!

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), nitelikli iş gücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Bursalı iskele üretim ve kurulum firmaları, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesinin yasal zorunluluğu, sınav ve belgelendirme sisteminin işleyişi ve MESYEB’in hizmetleri konusunda bilgilendirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Bursa iş dünyasının MESYEB gibi merkezlere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bizler de iş dünyasının çatı kuruluşu olarak hem çalışanlarımızın niteliğini geliştirmek, hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturma hedefi ile Bursa’ya böylesine önemli bir merkez kazandırdık. BTSO olarak Bursa’da ilk defa hayata geçirdiğimiz Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi, Türkiye’ye de örnek oluyor. Firmalarımız MESYEB’in çalışmalarından mutlaka yararlanmalı.” dedi.

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) yetkilendirdiği MESYEB’in sadece Bursa’da değil, Güney Marmara Bölgesi’nde de hizmet veren tek kuruluş olduğuna dikkat çekti. MESYEB’de farklı sektör ve mesleklerde sınav yapmak için altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını anlatan Karakök, iş dünyasının ilgisinden de memnun olduklarını söyledi.

Ramazan Karakök, “MESYEB’te ‘İskele Kurulum Elemanı’ mesleğini de kapsayan 61 meslek grubunda sınav yapma yetkisi almak için müracaat ettik. Bu konuda ön hazırlıklarımız tamamlandı. Eylül ayı içerisinde demo sınavlarımızı bitireceğiz. Ekim ayı veya en geç Kasımın ilk haftası içinde gerçekleştirilmesi planlanan TÜRKAK akreditasyon denetimi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

SINAVI KAZANANLAR SINAV VE BELGE ÜCRETİ ÖDEMEYECEKLER
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işlerde mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava katılıp sınavda başarılı olan çalışanlarının ödedikleri sınav ücretlerinin kendilerine iade edileceğini ifade eden Karakök, 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre enerji, metal, inşaat ve otomotiv sektörlerindeki 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. Karakök, “Belgesi olmayanlar şantiyeye bile giremeyecek. Bu konuda firmalarımızı ve çalışanlarını bilgilendirmeye dönük toplantılar ve firma çalışanlarına da BTSO Akademi üzerinden mesleki ve bilinçlendirme eğitimler planladık.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108