BURSA HABERLERİ:
İnegöl Semaları Uçurtmalarla Renklendi!
Sadece şehrin alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla değil, bireylerin gelişimi ve sosyal kültürel hayatın renklenmesi anlamında da önemli etkinliklere imza atan İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Babalar Günü Uçurtma Şenliğini 30 Temmuz Pazar günü Hikmet Şahin Kültür Parkında düzenledi. Hadim Alışveriş Merkezleri işbirliğinde bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen etkinlik sadece babalar ve çocuklarını buluşturmakla kalmayıp, tüm İnegöl’ün heyecanlı bir gün geçirmesini sağladı.
1000 ADET UÇURTMA DAĞITILDI
Pazar günü 12.00’da başlayan Uçurtma Şenliğinde, İnegöl Belediyesi ve Hadim AVM tarafından 1000 adet uçurtma dağıtıldı. Binlerce İnegöllü Kültür Parkta hem aileleriyle piknik yapıp hem de uçurtmalarını uçurmanın keyfini yaşarken, aynı zamanda alanda kurulan şişme oyun parkurları çocukların yoğun ilgisini gördü. İkramların da yapıldığı etkinlikte yüz boyamadan, şişme oyun parkurlarına, çocuklar arasında yapılan çeşitli yarışmalardan grup halinde gerçekleştirilen oyunlara birçok etkinlik yer aldı.
UÇURTMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Şenlik kapsamında her yıl düzenlenen uçurtma yarışması da yine büyük heyecana sahne oldu. Dağıtılan uçurtmaların yanı sıra kendi emekleriyle uçurtmalarını yapanların katıldığı yarışmada; en güzel uçurtma, en büyük uçurtma ve jüri özel ödülüne layık görülen 9 uçurtma sahibine çeşitli ödüller protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
11’İNCİ KEZ DÜZENLENDİ
Şenliğe Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta AK Partili yöneticilerle birlikte katıldı. Hadim AVM Genel Müdür Yardımcıları Coşkun Baştürk ve Orhan Doğan’ın da katıldığı Uçurtma Şenliğinde, Başkan Aktaş vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Yine bir babalar günü uçurtma şenliğinde bir araya geldiklerini hatırlatan Aktaş, “Her yıl İnegöl Belediyesi ve Hadim Alışveriş Merkezleri işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz Babalar Günü Uçurtma Şenliğinin bu yıl 11’incisini yapıyoruz. Aslında babalar g ünü 18 Haziran’daydı. Ama ramazana denk gelmesi nedeniyle 30 Temmuz’a ertelemiştik. Bugün de bu güzel sıcak günde görüyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz yine büyük bir ilgi göstermişler. Anneler ve babalar da sağ olsunlar onları ellerinden tutup buraya getirmişler. Ben Hadim Alışveriş Merkezlerine de çok teşekkür ediyorum. Burada değişik hediyeler dağıtıldı çocuklarımıza. Bunun yanında 1000 adet uçurtma dağıtıldı” dedi.
ÇOCUKLARINIZI İLGİSİZ BIRAKMAYIN
Uçurtma şenliğinde amaçlarının çocukların aileleriyle, anne ve babalarıyla vakit geçirmelerini sağlamak olduğuna dikkat çeken Aktaş, anne-babalara tavsiyelerde de bulundu. Başkan Aktaş, “Anne babalarımıza da acizane bir tavsiyem var; çocuklarınız ne kadar iyi öğretmenlerde okursa okusun, ne kadar iyi kreşlerde ve anaokullarında eğitim alırlarsa alsınlar hiçbir eğitim anne babanın eğitiminden daha kaliteli olamaz. Lütfen çocuklarınızı bu manada ilgisiz bırakmayın. Onların en büyük gıdası, yetişmelerindeki en büyük faktör kesinlikle sizlerden alacağı ilgi ve alakadır. Belki biz burada düzenlediğimiz programlarla bunu temin etmeye çalışıyoruz ama siz bu etkinlikleri kendi içinizde de aile olarak muhakkak suretle yapın. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Kültür Parkımız var, Botanik Parkımız var, çevremizde farklı ormanlık alanlarımız var. Onlarla birlikte vakit geçirin. Çünkü onlar bu gıdayı alamazsa çevrede nasıl tehlikeler olduğunu, çocukların nasıl kötü alışkanlıklara gideceklerini lütfen unutmayın. Biz suça itilmiş çocukları incelediğimizde maalesef hep anne ve babanın geçimsizliklerini veyahut anne ve babanın ilgisizliklerini, onlarla ilgilenmemesini görüyoruz. Lütfen bu hatalara ve bu eksiklere düşmeyelim. Ben tekrar bu yarışmalara katılan, bu güzelliklere ortak olan, buraya gelen, uçurtmalarını yapıp bugün burada beğeniye sunan tüm kardeşlerimize, anne ve babalara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ANNE BABA 365 GÜN AYNI ÖNEME SAHİP
Konuşmasının sonunda anne ve babaların sadece bir gün değil 365 gün aynı öneme sahip olduğunu da vurgulayan Aktaş, “Bizim babalar günü, anneler günü gibi komplekslerimiz yok. Babalığın anneliğin önemi bir günde ortaya çıkmaz. Baba 365 gün baba, anne 365 gün bir ömür annedir. Dolayısıyla lütfen anne ve babalarımıza bir ömür sahip çıkalım ki onların da hayır duasını alarak bizim de hayatımız güzelleşsin” ifadelerinde bulundu.
Konuşmalar sonrası yapılan ödül töreninin ardından Uçurtma Şenliği farklı gösteriler ve eğlencelerle devam etti.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

23 Nisan Bursa'da coşkuyla kutlandı
Büyük Millet Meclisi'nin Kuruluşunun 104. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları...

Haberi Oku