BURSA HABERLERİ:
Hedeflerinize Ulaşmak İçin Kendinizi Geliştirmelisiniz!
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz döneminde İnegöl Belediyesi’nde staj yapan üniversite öğrencileri ile akşam yemeğinde buluştu. Perşembe akşamı Yeniceköy Mahallesinde gölet kenarında bulunan Aydoğdu Eğlence Merkezinde düzenlenen yemeğe 40 civarında stajyer öğrenci katıldı.
“HEDEFLERİNİZE ULAŞMAK İÇİN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”
Sohbet ortamında gerçekleşen buluşma, tüm öğrencilerin tek tek kendilerini tanıtmalarıyla başladı. Tanışmanın ardından Başkan Alinur Aktaş stajyer öğrencilere tavsiye ve önerilerde bulundu. Konuşmasında sık sık üniversite bitirmenin artık bir ayrıcalık olmadığına vurgu yapan Aktaş, öğrencilere “Kendinizi geliştirmelisiniz” mesajı verdi. Türkiye’de 200 civarında üniversite olduğunu ve her yıl bu üniversitelerden binlerce gencin mezun olduğunu kaydeden Aktaş, “Eskiden üniversite mezunu olmak belki bir ayrıcalıktı, ama artık bu bir ayrıcalık olmaktan çıktı. Türkiye’de 200 tane üniversite var. Bu okullardan mezun olan her yıl binlerce öğrenci var. Arkadaşlar artık ekmek aslanın ağzında değil midesinin en dibinde. Üniversiteyi bitirip diplomayı almak güzel bir iş bulmak için yeterli değil. Hepinizin hayalleri ve hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak için üniversiteyi bitirmenin dışında da bir şeyler yapmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.
MUHAKKAK YABANCI DİLİNİZ OLMALI
Konuşmasında özellikle yabancı dil vurgusu yapan Aktaş, “Bugün muhakkak her birinizin en az bir yabancı dili olmalı. Ne yapıp edip en azından İngilizce öğrenmelisiniz. Öğrenmek için henüz yaşınız erken. Hatta başarabiliyorsanız bunu yurt dışında yapmalısınız” diye konuştu.
TEK GÜVENCENİZ DİPLOMANIZ OLMASIN
Okullarda alınan eğitimin yanı sıra herkesin kendi alanında kendini rakiplerinden daha güçlü hale getirecek şekilde geliştirmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Aktaş, “Belki ilk yıllarınız sancılı olabilir. Kendinizi geliştirmek için gerekirse yarı maaşa çalışın. Gecenizi gündüzünüze katın. Ama tek güvenceniz üniversiteden aldığınız diploma olmasın. O diplomanın yanına muhakkak sizi diğer üniversite mezunlarından ayıracak özellikleriniz olmalı” dedi.
Alinur Aktaş’ın stajyer öğrencilere yönelik tavsiye niteliğindeki konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Yemek sırasında ve yemek sonrasında da Aktaş öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Yemek sonunda öğrencilere hediye çeki takdim edildi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108