BURSA HABERLERİ:
HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Orhangazi Belediyesi Haziran ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Bekir Aydın başkanlığında yapılan Meclis toplantısında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin güncellenmesi Hukuk Komisyonuna, Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği’nin güncellenmesi Hukuk Komisyonuna, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliğinin güncellenmesi Hukuk Komisyonuna havale edilirken, kapatılan Spor İşleri Müdürlüğü bütçesinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kapatılan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bütçesinin Temizlik işleri müdürlüğü bütçesine aktarılması ile ilgili maddeler ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Nadır’da BUSKİ tarafından yapılan ve ilçenin en büyük su deposu mahiyetinde olan alanın BUSKİ Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’na tahsisi konusu da plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.
 
KIRPART YANINDAKİ ARSA SATIŞI İÇİN ONAY VERİLDİ
Orhangazi Belediyesi’nin Haziran Ayı Meclis toplantısında ayrıca Gedelek Mahallesi sınırları içinde yer alan Kırpart Fabrikası yanındaki belediyeye ait arsa satışı da meclis gündemine geldi. Belediye tarafından satılmak için yetki istenen arsa konusunda oy çokluğu ile onay verildi. Hürriyet ve Arapzade Mahallesindeki iki arsa ile ilgili plan değişikliği maddelerinin de İmar Komisyonuna havale edildiği Haziran meclisinde Çiftçi Malları Koruma Meclisi ile Murakebe Heyeti’ne yapılması gereken 5’er kişilik meclis üyesi seçimleri bu kurullara aday çıkmamasından dolayı iptal edildi.
 
ILICA İŞLETMESİ OBEFAŞ’A VERİLECEK
Haziran Ayı Meclis toplantısında ayrıca daha önce Orhangazi Belediyesi tarafından işletmeciliği yapılan Keramet Ilıca tesislerinin belediyeye bağlı OBEFAŞ şirketi tarafından işletilmesi için OBEFAŞ Tüzüğünde yapılması gereken değişiklik için gerekli olan Olağanüstü Kongre Kararı konusunda Meclisten yetki alındı. Bu madde de oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 yılı evsel katı atık toplama tarifesinin belirlenmesi için konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Haziran ayı meclisinde İlçeye bağlı Dutluca Mahallesi altında İznik gölü sahilinde yer alan ve eski futbol sahasının da olduğu alanı kapsayan bölge Turizm Sektörü İhtiyaç raporu doğrultusunda Kamp ve Karavan turizmine kazandırılmak üzere 10 yıl süre ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsis edilmesi konusu da görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edildi.
 
 
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku